Hírek Kiemelt színes

Márton napi menüvel készül a Glorius

Klasszikus liba ételeket válogattak egy étlapra a négycsillagos hotelben, van még hely, de jó előre kell asztalt foglalni.

Nagy Szabolcs – Makó

Három napon keresztül érhető el a hotel Márton napi ajánlata, amelybe kifejezetten a hagyományokhoz kötődő, klasszikus libás ételeket válogattak össze. Ezeket a finomságokat ráadásul ritkán lehet rendelni az étteremben, ezért is megéri most egy kellemes estét eltölteni a Gloriusban.

Már pénteken is rengeteg foglalás volt, így szombatra és vasárnapra is azt javasolja Vezekényi Péter igazgató, hogy az érdeklődők telefonon foglaljanak asztalt. A különleges menühöz egyedi étlap is készült, amelyen keresztül a vendégek megismerkedhetnek a Márton nap történetével és a hozzá kötődő népi hagyományokkal és ételekkel.

Ebből többek között olyan érdekességeket is meg lehet tudni, hogy ezen a napon a hagyomány szerint aki nem eszik libát, az egész évben éhezni fog. Mint kiderül a püspökfalat szavunk is a Márton naphoz kötődik, a liba húsából ugyanis szokás volt a papnak is küldeni, mégpedig az állat hátsó részéből.

 

A Glorius Márton napi menüjében ezekből az ételekből lehet rendelni, az ételekhez újborokat kínál az étterem:

Libanyak leves, lúdgége tésztával

Lassan sült libacomb zsírjával, tört burgonyával, hagyma ropogóssal és párolt lilakáposztával

Gúnármell májával, vargányagombával és vajas burgonyával

Tripla csokoládétorta cigánymeggy sziruppal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.