Belföld Kék hírek Színes

Számítógépen nézte végig, hogy betörtek a lakásába

Érzékelte a betörést a biztonsági rendszer, mely nem csak felvette a bűnözőt, de értesítette is a báncselekményről a lakás tulajdonosát, aki számítógépen nézte végül, hogy átkutatják a lakását.

MH-bulvár

Egy férfi és társa idén áprilisában azért utazott Budapestről Pécsre, hogy itt lakásokba törjenek be. Pécsett, egy társasházi lakást törték fel először, innen fényképezőgépeket és egyéb műszaki cikkeket loptak el. Ezt követően betörtek a szomszéd lakásba is, ahonnan értékes karórát, ékszereket vittek magukkal.

A betörést ugyanakkor érzékelte az első lakásban működő biztonsági rendszer, amely értesítést küldött a tulajdonosnak, aki így a munkahelyi számítógépén nézte végig, ahogy a két férfi a lakását átkutatja. A sértett értesítette a rendőrséget, akik éppen akkor értek a társasházhoz, amikor a vádlott és társa a házat elhagyta.

A rendőrök a vádlottat a helyszínen elfogták, a társa azonban elmenekült. A vádlott cselekménye lopás bűntettének minősül, amelynek büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés. A lopás mellett azonban közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell a budapesti férfinak, mert az intézkedő rendőröknek egy hamis szlovák jogosítvánnyal igazolta magát.

A férfi ellen a Pécsi Járási és Nyomozóügyészség emelt vádat.