Blog

Újra a mozikban a bá-Thor hős

Sokak kedvence a Marvel Comics által kiadott képregényekből is már jól ismert Thor, Asgard királya, aki az egyetlen, aki meg tudja mozdítani azt a pörölyt, amellyel védelmezi birodalmát.

A Thor:Ragnarök című 2017-ben megjelent film a harmadik része a 2011-ben indult, Thor életét bemutató szuperhősfilmeknek. A filmben egy új, mindenható ellenség jelenik meg: Hela. A 130 perces akciófilm számos izgalmat rejteget magában, Thornak egy halálos gladiátorviadalt kell túlélnie, szembekerül korábbi szövetségesével is, a hihetetlen Hulkkal. Thor feladata, hogy megállítsa a háborút, amely az egész asgardi civilizáció eltűnésével járhat.

Taika Waititi, a rendező olyan forradalmi újításokat használ a filmben, amely miatt mindenképpen érdemes megtekinteni a filmet, ha a cselekmény nem is annyira lebilincselő. Nyelvezetének, látványvilágának és szédületes humorának köszönhetően mindenképpen megéri a mozijegy vásárlása erre a filmre.

Hazánkban a tengeren túlhoz hasonlóan nagy a mozi sikere: négy nap leforgása alatt 260,5 millió forintot kaszáltak. Három nap alatt (november 2. – november 5.) egyébként 174.521 néző tekintette meg az új Marvel filmet. Az IMDb oldalán 10/8,2-re értékelték, 100.000 néző véleménye alapján.