Hírek Kiemelt hírek Makó

Kiszorítanák a belvárosi épületekről a galambokat

Galambszakértőt fogad a makói önkormányzat, hogy annak útmutatása alapján összefogják a makói belváros várostörténeti jelentőségű épületén tartózkodó, s az utcára piszkoló szárnyasokat. A visszatelepülésüket is megakadályozzák. Fotó: Kiss Dániel

Korom András – Makó

Elég csak a bérpalota mellett elsétálni, s a földön máris látható, hogy a fecskék elköltözése után is bőven hullik a magasból a guanó – az épület díszein fészkelő, vagy oda húzódó galamboknak köszönhetően. Persze az égből más belvárosi épületeknél is hullik az áldás, mely miatt hol bosszankodnak a helybéliek, hol meg beletörődnek a megváltoztathatatlannak tűnő helyzetbe.

navigate_before
navigate_next

Nos a város lépni akar ez ügyben – erről Farkas Éva Erzsébet polgármester még a hétfői újvárosi lakossági fórumon beszélt, egy lakossági kérdésre válaszolva.

Elmondta: galambszakértőt fogad a város, hogy a szárnyasokat befogják, illetve az érintett épületek tulajdonosaival vagy az abban működő intézmények vezetőivel fognának össze, hogy a madarak visszatelepülését galambriasztó tüskék felszerelésével akadályozzák meg.

One Response

  1. Nagyon örülök, hogy eddig eljutottunk. Én a csipkesor városháza felőli végén lakom már több mint 10 éve és a sarki ház (volt kaszinó) padlásán lakó galambok azóta megkeserítik az erkélyhasználatot. Most meg főleg, mióta elkezdődött a ház tetőcseréje. Átköltöztek a galambok a mi házunk erkélyeire. Egyszer még az is megtörtént, hogy mire hazaértem a munkahelyemről, fészket raktak az erkélyen. Naponta kell a galambürüléket takarítani! 🙁 Elviselhetetlen a helyzet!

Comments are closed.