Hírek Kiemelt hírek Színes

Elismeréseket adtak át a Szociális Munka Napja megyei ünnepségén

A kisteleki városi sportcsarnokban ünnepelték csütörtök este a Szociális Munka Napját. A vidám műsor és a közös vacsora előtt elismeréseket adott át Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Korom András – Kistelek

Az ünnepség elején az egész megyéből érkezett szociális munkásokat Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Nagy Sándor, Kistelek polgármestere és Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója köszöntötte.

Hallgassa meg, Bátori Zsolt főigazgató miért tartja fontosnak ezt az ünnepet:

Az ünnepség első felében elismeréseket adtak át a kiemelkedő munkát végzett dolgozóknak. Főigazgatói dicséretet kapott Boldizsár Vera, a Napsugár Otthon intézményvezető ápolója, Ferencziné Török Andrea, a Szivárvány Otthon szociális gondozója és ápolója, Papp Gyöngyi, a dr. Waltner Károly Otthon gazdasági csoportvezetője, Kovácsné Trnkóczi Krisztina, humánpolitikai referens és Ambrus Ervin Csaba informatikai referens.

Az idén először osztottak életmentő kitüntetést, melyet Kecskeméti Tamás Istvánné (kétszeres életmentőként), valamint Túriné Molnár Erika és Szemerédi Józsefné vehettek át Bátori Zsolttól.

Az est további részében fergeteges műsort adtak az egyes otthonok fellépői. A Napsugár Otthon egyenesen az „idei év legjobb hangját, az Eurovíziós Dalfesztiválon” kimagasló sikert aratott, rajzolt szakállal és bajusszal fellépő) Mórahalmi Jocit és tehetséges táncosát, Rózsa Gabit küldte a színpadra (közreműködött: Cibolyáné Seres Tímea, Oltványi Edina, Oltványi Zoltánné, Pappné Dohány Zsuzsanna, Kiszinné Szűcs Katalin, Börcsök Éva, Balogh Zsuzsanna, Varga Krisztina és Kothecné Komócsin Gabriella. A produkcióban a kempingkerékpár és az azon ülő asszonyság (?) is nagy és vidám szerepet kapott, de akaratlan felléptek a közönség, a színpad közeli részén ülők is, remek körtáncot alkotva a táncosokkal.

 

navigate_before
navigate_next

Őket az ópusztaszeri otthon Táncoló talpak csoportja követte a színpadon, felidézve Michael Flatley csapatát. Simon Györgyi, Balla Renáta, Pálinkó Erika, Csabai Zoltán, Tallós Noémi, Kósa Emese, Maszlagné Bába Orsolya, Frank Lászlóné, Antal Renáta és Szoboszlainé Jáger Rita tüzes produkciójukat hatalmas tapssal jutalmazta a közönség.

Végül a kisteleki intézmény dolgozói: Boldizsár Vera, Nagy Mária, Nagymihály Irén, Mucsiné Sisák Ágnes, Csincsák Zsuzsanna, Kucsoráné Süli Anikó, Igácsné Kun Erika, Balogné Takó Julianna és Malmos Ferenc jelenítették meg a színpadon a Honfoglalás című film, híres betétdalát.

A Szociális Munka Napja megyei ünnepsége műsora a Pro-Art Táncegyesület táncosai szívmelengető és vérpezsdítő standard tánc bemutatójával zárult.

Az ünnep hátralévő részében, a vacsora utáni zenés-táncos esten maguk a megye szociális munkásai perdültek táncra.