Hírek Kiemelt hírek Térség

Átadták a Bodrogi Bau Kft. nyílászáró- és hőszigetelőanyag-üzemét

Tegnap adták át a Bodrogi Bau Kft. szegedi nyílászáró- és hőszigetelőanyag-üzemét, a több mint egymilliárd forintos fejlesztés költségeiből csaknem félmilliárd forintot uniós támogatásból finanszíroztak. MTI Fotó Rosta Tibor

MH-MTI

Bodrogi Csaba, a cég értékesítési vezetője elmondta, az 1996-ban alakult vállalkozás korábban hőszigetelőanyagok, alumínium nyílászárók és szerkezetek kereskedelemével, beépítésével foglalkozott. A gazdasági környezet változása tette lehetővé, hogy a cégcsoport szegedi telephelyén egyéves fejlesztéssel e termékek gyártóbázisát is kialakítsa.

– Az üzem két korábban üresen álló, 1200 négyzetméteres alapterületű, a projekt részeként felújított csarnokban kapott helyet, ahol teljes kapacitás mellett 40-50 alkalmazott dolgozik majd. A hőszigetelőanyagokat hazai piacon fogják forgalmazni, az alumínium nyílászárók és szerkezetek egy részét pedig exportálják, főként Ausztriába és Németországba – mondta Bodrogi Csaba.

A Bodrogi Bau cégcsoport, mely Makón több létesítmény épített, így például a lombkoronasétányt is, s melyhez a Grand Hotel Glorius négycsillagos szálló is tartozik építőipari kivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási, -forgalmazási, -eladási, -kezelési tevékenységgel foglalkozik. Tulajdonosként asztalosüzemet működtet, a vállalkozás tagja és résztulajdonosa az Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő hálózatnak.

A cégcsoport 2016-ban mintegy 6 milliárd forintos árbevételt ért el, az új üzem beállásával ez 8-10 milliárd forintra nőhet. A csoport csaknem 250 embernek ad munkát, a fejlesztésnek köszönhetően a foglalkoztatotti létszám 270-300-ra nő – közölte az értékesítési vezető.

– A szegedi Bodrogi Bau több mint 25 év után  újabb mérföldkőhöz érkezett. Családi tervezőirodából építő- és építőanyag-kereskedő vállalkozássá fejlődtünk, most pedig gyártótevékenységbe fogtunk – összegezte a cég történetét Bodrogi Ferenc  ügyvezető igazgató, aki hozzátette, egy év alatt készültek el az üzemcsarnokok, és szerelték fel azokat a legkorszerűbb technológiával.

A két új üzem, mely hulladék- és selejtmentesen dolgozik, 50 uj munkahelyet is teremtett. A hőszigetelőket a hazai piacra szánják, az ajtókat és ablakokat pedig a magyar és szomszéd országokban tervezik eladni. Termékei arcának a cég Nagy László szegedi származású, kétszeres BL-győztes, 199-szeres magyar válogatott kézilabdást választotta, akivel megegyeznek a magas színvonalú munkáról, sportról alkotott elképzeléseik.