Hírek Kiemelt hírek Makó

1,4 milliárdból bővítik az Almási iskolát

Megkezdődött a nagylaki elkerülőút építése, tervezik a kiszombori elkerülőt, tavasszal kezdik és még az évben befejezik a Maroslele-Makó közötti út felújítását és felújítják a Mezőhegyes-Pitvaros-Csanádpalota-M43-as autópálya közötti utat is – jelentette be ma este a makói Almási iskolában tartott fórumon Lázár János. A térség országgyűlési képviselője azt is elárulta, miért indul újra a választókerületi mandátumért.

Korom András – Makó

A ma esti lakossági fórum elején Kovács Sándor képviselő ismertette a választókörzetében történteket, többek közt a járdafelújításokat, rágcsálóirtás, s az újjáépített országzászló felavatását. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, hogy a második, azaz Kovács Sándor körzete az, mely a legnagyobb támogatást kapja a Hagymatikum 8,8 milliárdos bővítése után, ugyanis 1 milliárd 400 millió forintból épül 16 új tanterem az Almási iskolában, mely Dohány utca felőli épületét is felújítják. Azért erre az iskolára fordítják a legnagyobb összeget, mert ez térségi szerepet lát el. A városvezető elmondta, hogy az Istók Margit házat is szeretnék felújítani, és azt is elárulta, hogy 2018, a Vállalkozók Éve lesz Makón, mely keretében segíteni szeretnék a vállalkozókat, akiknek szeptemberben Vállalkozói Expót rendeznek.

navigate_before
navigate_next

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője megerősítette az Almási iskola 1,4 milliárdos fejlesztését, s elmondta, hogy a pénzről még megszületett a döntés.

– Kényszerházasságnak indult a makói és hódmezővásárhelyi választókerület összeolvasztása, melyből érdekházasság lett, s remélem ez egyszer szerelmi házassággá alakul – mondta. Hozzátette, hogy a Csongrád-Csanád megye elnevezéssel, mellyel kapcsolatos előterjesztését a parlamenti képviselők 80 %-a megszavazta, a csanádi térségben élők megbecsülését jelenti, azt, hogy az itt lakók is fontosak az országnak. Arra a kérdésre, hogy ez mibe kerül az egyszerű embereknek, elmondta, hogy semmibe. (Egyetlen személyes okmányt sem kell emiatt cserélni, hiszen a megye nevét egyik sem tartalmazza – a szerk.)

Lázár János azt is elárulta, hogy miért indul ismét a választókerületi mandátumért. Hallgassa meg, mit is mondott erről:

A város fejlesztésnek céljáról elmondta, hogy a város jövőjét jelenti a turizmus fejlesztése, s olyan Makóra van szükség, mely élhető és vonzó település, ahol a fiatalok és az idősek is jól érzik magukat.

Egy kérdésre elmondta, hogy tudomása szerint megkezdődött a 4 milliárdba kerülő nagylaki elkerülőút építése, a kiszombori elkerülőutat jelenleg tervezik, a Makó és Maroslele közti út felújítása tavasszal kezdődik és még 2018-ban be is fejeződik. Mezőhegyes az M43-as autópályával való összekötésének erősítése érdekében felújítják a mintegy 16 kilométeres Pitvaroson és Csanádpalotán is áthaladó utat. A Makó-Királyhegyes közti, egy szakaszon csak földes úttal kapcsolatban pedig azt mondta, hogy 2 milliárdba kerülne a kétsávos út építése, s erre nincs fedezet, de azt ígérte, hogy egy egysávos utat kapnak az arra közlekedők.