Kiemelt hírek Makó Színes

A Száraz Novemberről kérdeztük a makóiakat

Egyre terjed a legnagyobb közösségi oldalon a Száraz November elnevezésű kezdeményezés, mely lényege, hogy egy hónapon keresztül tilos az alkoholfogyasztás. Megkérdeztük a makóiakat mit szólnak hozzá.

Tanács Dóra Gréta – Makó

 – Nem ismerem a Száraz November nevű kezdeményezést, de megállhatónak tartom, hogy egy hónapig ne fogyasszon valaki alkoholt – válaszolta Szalay László arra a kérdésünkre, hogy mi a véleménye erről az akcióról.

Nagyon jó ötletnek tartom, ha ezt be is betartják. Nem hallottam még róla, de igazából arra lenne szükség, hogy az emberek végleg abba hagyják az alkoholfogyasztást, a drogozást és a dohányzást. Alkoholból maximum a hagyományos termékeket kellene fogyasztani, minőségre kéne utazni, nem a mennyiségre. Az nem normális, hogy elmegy tőle az ember – főleg a fiatalok – esze és négykézláb mászik haza, nyalja a földet. Nap mint nap látok ilyeneket. A minap mentünk vásárolni és fogta magát egy ittas fiatalember és letolta a nadrágját, elkezdte mutogatni magát – fejtette ki véleményét a témával összefüggésben a csak a keresztnevét eláruló Erzsébet.

Összességében elmondható, hogy bár nem ismerik a helyiek a Kék Pont Alapítvány által itthon is elindított Száraz November elnevezésű akciót, azonban úgy vélik, igenis szükség van rá, jobban kellene reklámozni.