Belföld Színes

Megtévesztő fotó vagy állatkínzás?

Circus Maximus néven zajlott az a supershow, amit közel 100 egzotikus állat bemutatásával rendeztek meg a Papp László Budapest Sportarénában. A lélegzetelállító műsort viszont nem csak taps, hanem feljelentés is követte. Fotó: Urbán Tamás/MNO

MH-bulvár

A Magyar Nemzeti Cirkusz előadásának kulisszái mögött Urbán Ádám, a Magyar Nemzet fotósa készített képeket, a fotók pedig megbotránkoztatták a nézőket, rengetegen jelentették az Állatmentő Ligának a látottakat. Ezt követte a feljelentés, amelynek szövegét a Facebook-on is megosztatta a szervezet. A Magyar Nemzeti Cirkusz reagált a támadásokra, miszerint a fotó előnytelen; Mambó egy egészséges, 35 éves, több mint 4 tonnás és 3 méter magas elefánt. Ráadásul arra is lehetőséget biztosítottak, hogy bárki megnézhesse élőben is az állatot.

Így tett az X-Faktor mentora, Puskás Peti is, aki élt a lehetőséggel, miután egy kritikus hangvételű Facebook bejegyzésben emelte fel szavát. A cirkusz ezt követően hívta meg magához Veresegyházára, hogy megnézhesse miként is tartják az állatokat. Petit annyira meggyőzték az ott látottak, hogy a végén az elefántra is felült. A sétát a Facebook-on is közvetítette a Magyar Nemzeti Cirkusz.

Puskás Péter a Nemzeti Cirkusznál

Közzétette: Magyar Nemzeti Cirkusz Hivatalos Oldala – Hungarian National Circus – 2017. november 5.