Hírek Kiemelt hírek Makó

Jobbik: a fürdő itt van, fejleszteni kell

Bemutatta választókerületi programjának turizmusról szóló makói részét Kiss Attila. A Hagymatikum fejlesztésével kapcsolatban korábban voltak ellenérzései, mostanra jó döntésnek tartja az országgyűlési képviselő jelölt.

Nagy Szabolcs – Makó

– A Hagymatikum itt van, fejleszteni kell, de nem lehet megállni a fürdőnél, mert abban csak 2-3 napot töltenek – mondta el Kiss Attila a turizmusról szóló választókerületi programismertetésen.

A Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje szerint utólag belegondolva jól járt Makó a Makovecz-féle fürdővel.

– Akkor, amikor elindult a Hagymatikum tervezése, mi is ellenérzéssel viseltettünk. Megörököltük a Makovecz örökséget, amit ugye a kormányunk most támogat is. Így utólag már azt mondom, valószínűleg egy jó döntés volt, hogy nem egy kocka, hagyományos fürdőt épített Makó, s nyitott ebbe az új szektor irányába. Ha megnézzük, hogy mennyien érkeznek pont csak azért, mert nem egy kocka alakú fürdőbe jön a látogató, akkor én úgy gondolom, hogy ez lehet egy olyan kiindulási pont, amiért szívesebben jön ide egy turista, mint mondjuk Szegedre – mondja Kiss Attila.

Kiss Attila a turizmus fejlesztéséről

Emellett több lehetőséget is ismertetett, ilyen például a Galamb iskola volt kollégiumának szállodává alakítása, a Maros-parton egy olyan sétány  építése, ami a strandot érintené egészen a hídig húzódóan, valamint egy új turisztikai attrakciót szeretnének megvalósítani, egy tematikus park kialakítását szorgalmaznának. A tematikus parkkal kapcsolatban a Bikali élményparkhoz hasonlót képzelnek el.

– Európában és Észak-Amerikában ez egy nagyon jól élő piaci szegmens, Észak-Amerikában több mint száz ilyen tematikus park van. Magyarországon ez viszonylag új ágazat, az említett piacokon viszont tíz év alatt 45 százalékkal nőttek a bevételei – fogalmazott Zeitler Ádám.

Zeitler Ádám a turizmus fejlesztéséről

Szóba kerültek infrastrukturális fejlesztések is, a térségben a Jobbik a 43-as számú főút városi szakaszának felújítását, királyhegyesi út megépítését,  illetve a csanádpalotai határátkelőhely fejlesztését tűzné ki célul.

One Response

  1. Sajnos 1959 óta csak veszeséget termel.Most halmozni és növelni a veszteséget,kicsit tulzónak tartom.A távolba látás képességével baj van e tekintetben

Comments are closed.