Kék hírek Ország-világ Térség

Három kocsival próbálkoztak Csanádpalotán, eggyel Röszkénél

A magyar rendőrök a német és az olasz hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le Röszkén és Csanádpalotán. Az autók együttes értéke csaknem 40 millió forint.

Egy magyar férfi  még kedden 23 óra körül egy Mercedes vezetőjeként akarta az országot elhagyni Röszkénél. Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt Németország körözi. A sofőr az intézkedés során, a gépkocsi használatára vonatkozóan valótlan tartalmú meghatalmazást adott át a rendőröknek, ezért őt a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították. Ellene hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a Mercedest lefoglalták.

Egy Peugeot Boxer román állampolgárságú vezetője szerdán 10 óra körül jelentkezett kilépésre a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Az igazoltatás során kiderült, hogy a kisteherautót szintén a német hatóságok körözik, ezért a csaknem 4 millió forint értékű járművet lefoglalták.

navigate_before
navigate_next

A lefoglalt kocsik. Fotó: police.hu

Egy BMW Z4 bolgár, valamint egy Land Rover olasz sofőrje szintén szerdán 14 órakor akarta az országot elhagyni, szintén Csanádpalotánál. Az ellenőrzés megállapította, hogy az autókat az olasz hatóságok körözik. A magyar rendőrök a csaknem 6 millió forint értékű BMW-t és a mintegy 25 millió forint értékű Land Rovert lefoglalták.

Az utóbbi gépkocsi vezetője az igazoltatás során hamis törzskönyvet és forgalmi engedélyt adott át, valamint kiderült, hogy az autó alvázszámát meghamisították. Az 56 éves férfival szemben közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.