Hírek Kiemelt hírek Makó

Városi tulajdonba kerül a Juhász Gyula téri volt pártház

A földhivatal elköltöztetése után üti nyélbe az állammal a cserét az önkormányzat. A volt pártház nagyon rossz állapotban van, de a város térítésmentesen jut hozzá. Fotó: Kiss Dániel

Korom András – Makó

Egy fillért sem kell fizetnie, úgy jut a Juhász Gyula téri egykori pártházhoz a makói önkormányzat – ezt Farkas Éva Erzsébet jelentette be a hétfői, a Szikszai iskolában rendezett lakossági fórumon, egy kérdésre válaszolva.

Elmondta, hogy a földhivatal a Hollósy Kornélia utcai, városi tulajdonú épületébe való átköltöztetését követően cserébe kapta meg a makói önkormányzat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., tulajdonában lévő volt pártházat. Már fel is mérték az ingatlan állapotát, de az olyan rossz, hogy előfordulhat, hogy nem érné meg felújítani, nem lehet vele mást tenni, mint elbontani.

navigate_before
navigate_next

Az egykori pártházat, mely a rendszerváltás óta állami tulajdonban állt, már az előző önkormányzat idején is szerette volna megkapni az önkormányzat az államtól, ám az ezzel kapcsolatos kérések, tárgyalások nem vezettek eredményre. Akkor is úgy képzelték el, hogy makói önkormányzati tulajdonú épületbe költöztetnék valamelyik állami fenntartású makói hivatalt, cserébe jutnának hozzá a volt pártházhoz. Ami a korábbi önkormányzatnak nem sikerült, az a mostaninak igen.

[totalpoll id=”118857″]

One Response

  1. Újítsák fel az épületet, közösségi célra.
    Szükség lenne egy alkotóházra.
    A képzőművészpalánták festő-agyagozó-szobrászkodó és egyéb képzőművészettel foglalkozó fiatalok munka- és alkalmi kiállítótér célú állandó helyiségének lenne célszerű átalakítani.
    Dícséretes lenne ha a város üzemeltetne egy ilyen állandó (vagy legalábbis az év nagyobb részében folyamatosan működő) képzőművészeti műhelyt, mely hozzájárulhatna ahhoz is, hogy a fiatalság jól érezze magát itt helyben és Makón maradjon.

Comments are closed.