Belföld Hírek

Medgyessy szerint Orbán fog győzni 2018-ban

A középszer jellemzi az MSZP- vezetőit – jelentette ki az Indexnek Medgyessy Péter, aki szerint nagy a valószínűsége, hogy Orbán Viktor győz a 2018-as választásokon.

MH-belföld/választás

Az MSZP volt miniszterelnöke azt mondta: „Nagy a valószínűsége annak, hogy Orbán Viktor és a Fidesz megnyeri a választásokat. Hogy milyen többségük lesz, kérdés. De azt saccolom, hogy meglesz az abszolút többségük is. Azt viszont nem hiszem, hogy a kétharmadot elérik.”

Medgyessy Péter szerint Orbán Viktor érdeme, hogy sok mindenre ráérez abból, ami a világban körülöttünk folyik. Hozzátette, egy erős ellenzéki összefogás nélkül Orbánt csak az idő válthatja le.

A volt szocialista miniszterelnök szerint Gyurcsány Ferenc régi anyagból van gyúrva, bár új erőként mutatja magát. „Ha az ellenzék nagyon elszánt, hogy le akarja váltani a kormányt, akkor matematikailag csak a Jobbikkal lehetséges. Nem mondom azt, hogy ez elvszerű. De mondjon már valamit a politikában, ami nagyon elvszerű!” – tette hozzá azzal, hogy legfeljebb Szél Bernadett küzdhet meg Orbán Viktorral.

Azt is elmondta, hogy az MSZP csak a Jobbikkal közösen győzhetne. (A szocialisták cáfolták, hogy együttműködnének a Jobbikkal.)

A teljes interjú itt olvasható.