Kiemelt hírek Makó

A közvilágításra panaszkodtak a Bajza utcában

Farkas Éva Erzsébet polgármester és Hadik György települési képviselő tartott lakossági fórumot a Bajza utcai iskola tornatermében szerda este. A felszólalók az elmaradt szemétdíjra és a közvilágítás hiányára is panaszkodtak.

Gajáta Fanni – Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester elsőként a várost érintő beruházásokról és fejlesztésekről beszélt a Bajza utcai iskola tornatermében a megjelenteknek. Többek között szó volt a Hagymatikum bővítéséről és a könyvtár épületének újjáépítéséről is.

Hadik György képviselő ismertette a körzetét érintő történésekről az érdeklődőket: járda épülhetett, sikeres Patai téri napok megszervezésén vannak túl és az egyik televízió szolgáltató is bővítette a hálózatát ebben a városrészben. A képviselő örömmel mondta el, hogy október 23-án több nemzeti színű lobogót is látott a házakon. Mesélt a Szépkorúak Klubjának erdélyi kirándulásáról is, amelyet Takács Józsefné szervezett – hozzátette, a következő utazásra már teltházas a bérelt busz.

A felszólalások közül elsőként az elmaradt szemétszállítási csekkekről esett szó. Horváth Istvánné megerősítette, március óta nem kaptak semmiféle levelet a szolgáltatótól, de reméli, nem egy összegben kell befizetni az elmaradt havidíjakat. Siket Tibor, a műszaki csoport vezetője megígérte, a hetekben lesz egy megbeszélés a szolgáltatóval, s mindenképpen jelzi a problémát.

Az idős asszony a közvilágítási hibákról is szólt, többek között a Bajza utcában is észlelt ilyet. Egy Mészáros utcai lakos hozzátette, hogy az ő lakhelyükön sem ég több kandeláber. Zsámboki Zsolt, a polgármesteri hivatal hatósági csoportjának munkatársa még a fórumon, az interneten keresztül jelentette a hibát.

Horváth Istvánné egy kérdéssel fordult a polgármesterhez: arról érdeklődött, hogy mikor készülhet kerékpárút a Hosszú utcában. A város első embere elmondta, a bicikli utak építését az önkormányzat önerőből nem tudja elkészíteni, ezért mindenképpen pályázatot kell keresni ehhez.