Hírek Kiemelt hírek Makó

Georg Spöttle: a terrorizmus fokozódni fog

A német exrendőr, biztonságpolitikai szakember előadásában arról beszélt, nagyon sok honfitársa örült volna, ha Angela Merkel megkérdezi őket, vajon Németország beengedje-e a bevándorlókat.

Nagy Szabolcs – Makó

– Visszafordíthatatlan, ami történt Európában. Ez nem olyan, hogy egy nap felébredünk, és nem lesz migráció, nem lesz terrorizmus, ez csak fokozódni fog – mondta el makói előadásában Georg Spöttle.

A német biztonságpolitikai szakértő a beszélgetésen kitért az utóbbi évek európai terrortámadásaira, arra figyelmeztetve, hogy az elkövetők szinte minden esetben bevándorló hátterűek, és egyre újabb dolgokat találnak ki a mészárlásra.

– A londoni metró merényletet elkövető testvérpár fiatalkorú menedékkérőként érkezett, a manchesteri koncerten tudták, hogy nem fog egy öngyilkos merénylő bejutni a biztonsági kapukon, megvárták míg kijönnek az emberek hatalmas tömegben. A nemrég Magyarországon elfogott pakisztáni mészáros pénzért gyilkolt legalább 70 alkalommal a saját hazájában, nem hiszem, hogy elment volna egy német integrációs tanfolyamra – fogalmazott Georg Spöttle.

A háborús cselekményeknek szinte vége van Szíriában és Irakban, akik menekültként jöttek, azokat vissza kellene küldeni, de életük végéig fognak maradni, és segélyeken élni, tette hozzá. A szakember szerint kitoloncolni ugyanis csak azt lehet, akinek egyértelműen megállapították a személyazonosságát. Ezután az országa kap egy visszafogadási kérelmet, és ha az elismeri, hogy valóban az ő állampolgáruk, akkor lehet visszaküldeni. A bevándorlók azonban ismerik a jogi kiskapukat.

Georg Spöttle beszélt arról is, hogy a német szövetségi munkaügyi hivatal elnöke szerint a 2015 óta Németországba jötteknek 90 százaléka analfabéta. Ezért nem tudnak dolgozni, beilleszkedni, a kiszolgáltatottság pedig erőszakot szül, előbb-utóbb egymásnak esnek, vagy kifelé erőszakot mutatnak.

– Ha valaki azt mondja, hogy a migráció semmit nem jelent a bűnügyi statisztikákban, az vagy ostoba, vagy direkt hazudik. Az erőszakos bűncselekmények száma 93 százalékkal, a gyilkosságok száma 100 százalékkal, a súlyos testi sértések 107 százalékkal, a csoportos nemi erőszak 131 százalékkal emelkedett – idézte a külföldiek által elkövetett bűnesetek német statisztikáit.

A biztonságpolitikai szakértő azt mondta, emberileg meg tudja őket érteni, mert az embercsempészek azt mondják nekik eljönnek Európába, és csoda jó életük lesz, de ez nem igaz. Spöttle szerint éppen ezért fel kell tenni a kérdést, ha Soros György valóban annyira humanista, miért nem Afrikában épít például üzemeket? Ha ugyanis az onnan útnak indulók otthon 1000-1200 eurót keresnének, nem akarnának Európába jönni.

Az előadását a német szakember avval zárta, hiszi, hogy Európa nem csak egy földrajzi hely, hanem egy keresztény közösség, őseink ezért küzdöttek fegyverrel is, mi ezért dolgozunk napi szinten, szerinte jó lenne ezt a gyerekeinknek meghagyni. Azt is hozzátette, miután a világ népességének mindössze 5 százaléka európai, inkább mi lennénk azok, akik védelemre szorulunk.

A kérdések között felvetődött, ha Európában tovább romlik a helyzet, Magyarország egy kis országként hogyan tudná megvédeni magát? Georg Spöttle szerint ez egyedül valóban nem fog menni, azonban nem csak hazánk utasítja el a bevándorlást. Szlovákiában sem nézik jó szemmel, és Ausztriában is efelé tartanak a dolgok a mostani választások után.

A beszélgetés egy másik résztvevője azonban úgy gondolja, inkább köszönetet kellene mondanunk Angela Merkelnek, amiért megszabadított minket a Keleti pályaudvaron tartózkodó bevándorlóktól. Georg Spöttle viszont úgy gondolja köszönnivalójuk maximum a migránsoknak van a Németországtól kapott segélyért, a Keleti pályaudvaron összegyűlt bevándorlók ugyanis éppen azért jöttek, mert Angela Merkel korábban azt nyilatkozta, befogadják majd aki érkezik.

navigate_before
navigate_next