Hírek Kiemelt hírek Makó

280 milliót nyert Makó a Csipkesor felújítására

Nem az egész épületet, csak az üzlethelyiségeket és a parkosított részt érinti majd a régóta tervezett beruházás.

Korom András – Makó

Megnyerte a Csipkesori üzlethelyiségek felújítására és a mellette lévő sétány felújítására a 280 millió forintos Zöld város kialakítása pályázatával a város – jelentette be Farkas Éva Erzsébet a tegnap esti újvárosi lakossági fórumon. A polgármester hozzátette, hamarosan indulhat a rekonstrukció közbeszerzése, s az üzletek és a sétány átalakítása legkésőbb jövő október 31-ig befejeződik.

Mint korábban már többször is írtunk róla, a csipkesori felújítás nem érinti csak az önkormányzati tulajdonban lévő földszinti üzletsort, hiszen a fölöttük lévő lakások magántulajdonban állnak. A 12 kisebb, nagyobb üzlet azonban jelentős átalakításon esik majd át, s nem csak a ’70-es ’80-as évek dizánját váltják le, de jelentős, energetikai megtakarítást eredményező átalakítások is lesznek. Sőt az sem kizárt, hogy a nagyméretű, így jelenleg igencsak gazdaságtalanul kihasználható üzleteket kisebbekre darabolják.

A 100 %-os uniós támogatottságú pályázati keretből a Széchenyi tér 9-11., 13-15., 17-19. és a 21-23. szám alatt található üzletek belseje, azok homlokzata és energetikája újul meg, illetve az üzlethelyiségek előtti árkádokat alakítanak ki és új kandelábereket helyeznek el. Az előttük lévő területen korzót alakítanának ki, a zöldfelületet növelnék, illetve annak öntözőrendszerét korszerűsítenék és pihenő pavilonokat is kialakítanának. Emellett kerékpártárolókat helyeznének ki és kerékpárútvonalat festenének fel, hogy elválasszák a biciklisek és a gyalogosok közlekedését. A munkálatok az eredeti pályázat szerint 2019. június végén fejeződnének be.

A Csipkesor felújításának egyébként a város tervei szerint ez csak az első üteme, melyet még kettő követ majd, ezek az egész épület megszépítését célozzák.

One Response

  1. Miért kell a kb 15-20 éves szép kandalábereket kicserélni?

Comments are closed.