Hírek Kék hírek

Fél kilónyi fehér és sárga port rejtegettek

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégén előzetes letartóztatását indítványozta annak a két személynek, akik új pszichoaktív anyagot árultak. A kép illusztráció. Fotó: police.hu

MH-Kék hírek
A gyanú szerint a két szatymazi gyanúsított közel 40 gramm új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér port szerzett meg, majd november 3-án adott át egy harmadik személynek. Ezen felül szatymazi ingatlanukban több mint fél kiló fehér port, illetőleg sárga színű port tartottak, amelyek szintén új pszichoaktív anyagnak minősülnek, illetőleg a nyomozó hatóság a házkutatás során további kábítószer, illetőleg új pszichoaktív anyag csomagolásához, kiméréséhez szükséges eszközöket foglalt le.

A gyanúsítottak cselekménye alkalmas az átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének a megállapítására.
A gyanúsítottakkal szemben hasonló jellegű bűncselekmény miatt az ORFK Repülőtéri Biztonsági Szolgálata, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság is folytat büntetőeljárásokat.

A főügyészség az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta mindkét gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírájánál.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a gyanúsítottak előzetes letartóztatását egy hónapra. A bíróság végzése nem jogerős, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik szabadlábra helyezésük érdekében fellebbezést jelentettek be – közel.