Kiemelt hírek Színes

A Petőfi Rádióban szólt a The Garde

Nagy örömben volt része a makói The Garde együttesnek: a Petőfi Rádió műsorában, a Dalra Magyarban debütálhatott a csapat a „Veled az égen” című dala.

Gajáta Fanni – Makó

15 év szünet után, tavaly alakult újra a makói The Garde. Az együttes a Petőfi Rádió egyik műsorába, a Petőfi Live-ba küldte be az egyik számukat, a „Veled az égen” című szerzeményt.

– Egy elbírálás után kerülhet be az adásba, azonban ott nem játszották le. Viszont, a szerkesztőnek annyira megtetszett ez a szám, hogy az október 29-ei, Dalra Magyar című műsorban debütálhatott – fogalmazott Prágai Krisztián, a csapat dobosa.

A „Veled az égen” című dal alapjait még 2003 körül írták, de a kihagyás után vették elő újra, hogy megújítsák és idén vették fel a stúdióban. Az együttesnek borzasztó jó érzés, hogy első makói bandaként a Petőfi Rádióban lejátszották a számukat, ugyanis ritka az, hogy kiadó és menedzsment nélkül kerülhettek be egy ilyen kaliberű műsorba.

A The Garde nem unatkozik: folyamatosan próbálnak a december 29-ei makói klubkoncertjükre, de a jövő évi Szeged Rocksra is készülnek.

– Ez egy olyan kezdeményezés, amelyen több száz magyar rock együttes, előadó lép fel április 1-jén. A produkció célja az, hogy felhívja a figyelmet a magyar élőzenére és csapatokra – tudtuk meg a dobostól.