Színes

Nemezeltek, gyertyát öntöttek a múzeum családi napján

Nemezeltek, gyertyát öntöttet a múzeum családi napján

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretein belül idén harmadik éve szervezi meg az őszi szüneti családi napokat a József Attila Könyvtár és Múzeum. A kézműves foglalkozásokon keresztül könnyű becsalogatni a gyerekeket, akik így hasznosan is töltik el a szünidőt.

Nagy Szabolcs – Makó

– Nekem nagyon tetszett ez a program, főként a nemezelés meg a gyertyaöntés – mondja a 11 éves Láposi Fruzsina. A Kálvin iskolába járó kislány a múzeum őszi szüneti kézműves foglalkozásának mindhárom napján részt vett, de olyan gyerekek is voltak, akik csak egy-egy napra jöttek el.

Összesen mintegy száz gyerek vett részt a családi napokon, tudtuk meg Csengeriné Szabó Éva múzeumpedagógustól, az ingyenes programra a szülőket is várták.

– Makramé csomózást, nemezelést lehet kipróbálni, de a szövés és fonás rejtelmeibe is bepillantást nyernek a gyerekek. A közelgő adventhez kapcsolódóan pedig gyertyát is lehet önteni, ezt nagyon szokták szeretni. Amíg a kicsik alkotnak, addig a szülők megnézhetik az állandó és időszakos kiállításokat – mondta el portálunknak a múzeumpedagógus.

Csengeriné Szabó Éva hozzátette: a múzeum számára azért is fontosak ezek a kézműves programok, mert azt tapasztalják, hogy azok a gyerekek, akik egyszer részt vesznek ilyenen, utána szívesebben járnak vissza.

navigate_before
navigate_next