Színes

Kézműves piacnak ad otthont a Zenepavilon

A hűvös és ködös idő ellenére is számos helyi és térségi kézműves mutatkozott be ismét a Makói Kiskaska piacon, a Makovecz téren. Amíg a felnőttek nézelődtek, addig a Haramia Együttes szórakoztatta a kicsiket.

Gajáta Fanni – Makó

Különleges kézműves piacnak adott otthont szombat délután a Makovecz téri Zenepavilon. Több makói és térségi árus érkezett, hogy portékáikat bemutassák az érdeklődőknek. Mindenféle anyagú és formájú tárgyakat lehetett felfedezni a standokon: visszapillantóra szerelhető angyalkát, fából készült gombákat, különleges ékszereket, horgolt tárgyakat, levendulazsákokat és puha takarókat. Néhol már a karácsonyi hangulat is beköszöntött.

Apjokné Bognár Mariann egyedi készítésű kanalain már visszaköszönnek a pingvinek, a jegesmedvék, a hóemberek, a mikulások és a rénszarvasok is, amely a kézműves szerint a legnépszerűbb.

– Készítek megrendelésre névre szólóakat, illetve ha különböző rendezvényekre hívnak, akkor szabadon megvásárolhatóakat. Elég sok szokott ilyenkor fogyni. Általában már októberben megkezdem a karácsonyi termékek készítését, egészen az ünnepekig – fogalmazott Mariann.

navigate_before
navigate_next

Amíg a felnőttek az egyedi, kézműves tárgyak között válogattak, nézelődtek, addig a gyerekek a Haramia Együttessel énekelhettek, illetve Bertus-Barcza Anikó mesekertjében játszhattak. Este az M-Jam szórakoztatja az érdeklődőket.