Az új közösségi hely belsejének kialakításához folyamatosan várják az ötleteket a fiataloktól. A legkisebbek ezen a hétvégén papírból díszeket készíthettek, amelyek szintén a falakra kerülnek.

Nagy Szabolcs – Makó

– Ehhez a falfestményhez színező pasztát használunk, amit temperával keverünk össze – magyarázza Gera Ákos hogyan készül az Ifjúsági Színtér előterébe készülő mű. A Makói Fiatalok Akadémiájának logó tervét is ő készítette, ami a falra kerül.

– Szerintem nagyon jó ötlet, hogy a fiatalokra van bízva hogyan nézzen ki a klub, olyanra lehet kialakítani, amiben jól érzik magukat – mondja a Návay végzős diákja, akit harmadikos kora óta érdekel a rajzolás. Ákos a szabadidejében festeni is szeret, és számítógépes programokkal látványterveket is készít.

Az Ifjúsági Színtér Szépítsük együtt a környezetünket programján nem csak falfestés készült a klubba, a betérő kisgyerekek papírból díszeket is csinálhattak.

– Én nagyon szeretek papírból kivágni különböző alakokat, és rajzolni is. Az iskolában nagyon sokszor csinálunk ilyet, de én otthon is szoktam néha – meséli a 7 éves Lévai Fanni egy adventi dísz készítése közben.

A nemrég nyílt Ifjúsági Színtér minden hétvégén más-más programokkal várja majd a fiatalokat, ezek között sok a tematikus rendezvény, de aki csak zenét hallgatni, vagy mondjuk csocsózni szeretne bejönni, arra is van lehetőség, tudtuk meg Kiss Ádám ifjúsági koordinátortól.

– A tematikus programokhoz, mint amilyen a mostani kézműveskedés is, be szoktunk vásárolni előzetesen, nem kell senkinek semmit hozni otthonról. Minden eszköz adott, ez külön cél is, hogy anyagi terhet ne rójunk senkire, aki szeretne részt venni – mondta el Kiss Ádám.

Azt is megtudtuk, a következő hétvégére egy retro játékkiállítást szeretnének az Ifjúsági Színtérbe hozni, ez az ötlet is az egyik betérő fiataltól származik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest