Színes

Egyedi falfestmény is került az Ifjúsági Színtérbe

Az új közösségi hely belsejének kialakításához folyamatosan várják az ötleteket a fiataloktól. A legkisebbek ezen a hétvégén papírból díszeket készíthettek, amelyek szintén a falakra kerülnek.

Nagy Szabolcs – Makó

– Ehhez a falfestményhez színező pasztát használunk, amit temperával keverünk össze – magyarázza Gera Ákos hogyan készül az Ifjúsági Színtér előterébe készülő mű. A Makói Fiatalok Akadémiájának logó tervét is ő készítette, ami a falra kerül.

– Szerintem nagyon jó ötlet, hogy a fiatalokra van bízva hogyan nézzen ki a klub, olyanra lehet kialakítani, amiben jól érzik magukat – mondja a Návay végzős diákja, akit harmadikos kora óta érdekel a rajzolás. Ákos a szabadidejében festeni is szeret, és számítógépes programokkal látványterveket is készít.

Az Ifjúsági Színtér Szépítsük együtt a környezetünket programján nem csak falfestés készült a klubba, a betérő kisgyerekek papírból díszeket is csinálhattak.

– Én nagyon szeretek papírból kivágni különböző alakokat, és rajzolni is. Az iskolában nagyon sokszor csinálunk ilyet, de én otthon is szoktam néha – meséli a 7 éves Lévai Fanni egy adventi dísz készítése közben.

A nemrég nyílt Ifjúsági Színtér minden hétvégén más-más programokkal várja majd a fiatalokat, ezek között sok a tematikus rendezvény, de aki csak zenét hallgatni, vagy mondjuk csocsózni szeretne bejönni, arra is van lehetőség, tudtuk meg Kiss Ádám ifjúsági koordinátortól.

– A tematikus programokhoz, mint amilyen a mostani kézműveskedés is, be szoktunk vásárolni előzetesen, nem kell senkinek semmit hozni otthonról. Minden eszköz adott, ez külön cél is, hogy anyagi terhet ne rójunk senkire, aki szeretne részt venni – mondta el Kiss Ádám.

Azt is megtudtuk, a következő hétvégére egy retro játékkiállítást szeretnének az Ifjúsági Színtérbe hozni, ez az ötlet is az egyik betérő fiataltól származik.

navigate_before
navigate_next