Makó Ország-világ Sport

Az ovisok is bemutatkoztak az aerobikban

Harmadik alkalommal szervezték meg a Continental Aerobik Kupát Makón. Idén a legfiatalabb aerobikosok is bemutatkoztak. A regionális felkészülési versenyre Orosházáról is Szolnokról is érkeztek.

Gajáta Fanni – Makó

A kezdő aerobikosok inspirálása miatt is szervezték meg már harmadik alkalommal a Continental Aerobik Kupát. Pósa Mónika, a Makó Budo Klub aerobik szakosztályának edzője elmondta, ezen a versenyen az óvodás korosztály is részt vesz, egészen a felnőttekig – így egymástól tanulhatnak a sportolók. Szolnokról, Orosházáról és Nádudvarról is érkeztek egyesületek.

Papp Angéla Csenge az orosházi OKKSZK SE aerobik szakosztálynál sportol. A kislány lassan 6 éve űzi ezt a sportot. Azért is választotta az aerobikot, mert tetszett neki a sok versenylehetőség.

– Nagyon sok versenyen voltam már, lettem már harmadik egyéni indulóként és duóban második. Inkább egyéniben szeretek indulni, mivel nem kell máshoz alkalmazkodni, ha valami elrontok, nem veszik észre. A legnehezebb a csapat, mert mindenkinek összhangban kell lennie – mesélte Angéla.


Az orosházi lány ma is egyéni kategóriában indult.

A délelőtt folyamán 26 makói versenyző lépett a színpadra, köztük Sipos Kata Zoé is. A 10 éves lány már 6 éve aerobikozik.

– Azért ezt választottam, mert nagyon pörgős és ezért ideális nekem. Korábban atletizáltam és fociztam is – mondta Kata, akinek az a célja, hogy 18 évesen világbajnokságon is részt vehessen.

navigate_before
navigate_next

A makói Continentaltól Cseh Zoltán nyitotta meg a rendezvényt. Mint elmondta, a cég számára fontos a sportra való nevelés. Az aerobikosoknak jó versenyzést kívánt.