Kiemelt hírek Színes

60 millió fantom a Facebookon

Nagyobb a baj, mint amit eddig kommunikáltak. Rengeteg a kamu profil, kérdés, hogyan küzdenek meg vele. Mindenesetre azért minimum bosszantó tendencia.

MH – összeállítás

Egy negyed éves, részvényesek számára kiadott jelentésben került nyilvánosságra hogy sokkal több a fantomfiók a Magyarországon is legtöbbet használt közösségi oldalon.

A világon 2,07 milliárd felhasználója van a Facebooknak, ebből a mostani adatok szerint 207 milliónak van egyszerre több profilja. Ez pedig a használók számának 10 százaléka, míg korábban csak 6 százalékra tippelt a cég. A hamis profilok számából is sokkal több van, mint eddig jelezték. Korábban mindössze egy százalékról gondolták azt, hogy kamu regisztráció, most 2-3 százalékról, ami mintegy 60 millió profil. A cég a számok módosítását egy új ellenőrzési módszertannal magyarázza.

Amellett, hogy ez a részvényesek számára biztos nem nagy öröm, a felhasználókat is bosszanthatja, ha a közösségi oldal nem tesz majd ez ellen semmit. Ezeket a fiókokat ugyanis legtöbb esetben nem pozitív dolgokra szokták felhasználni, elég csak az álhírek terjesztésére, vagy a trollkodásra gondolni.