Színes

4 millióból korszerűsítették az Írisz épületét

Korszerűbb és zöldebb lett az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület épülete: 4 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően új fűtésrendszert alakítottak ki és napelemek kerültek a létesítményre.

Gajáta Fanni – Makó

Az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület vezetőségének régi álma valósulhatott meg azzal a beruházással, amelyet péntek délután mutatott be Gera Zoltán, a táncegyesület elnöke. Elmondta, még 2016 novemberében kereste fel Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, a térség országgyűlési képviselőjét egy fogadóórán, az egyesületet érintő fejlesztési elképzelésekkel.

– A pályázati anyagunkat eljutotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságához, ahonnan 4 millió forint vissza nem térinendő támogatást kaptunk. Ehhez 10 százalék önerőt kellett biztosítania az egyesületünknek – fogalmazott Gera Zoltán.

Az Írisz közel három éve adta át a mintegy 250 négyzetméteres ingatlant, ahol a táncosok kényelmesen tudnak próbálni a 160 négyzetméteres táncteremben. A 4 millió forintos támogatásból megvalósulhatott az udvar tereprendezése és térkövezése, a napelemes és szellőztető rendszer kiépítése, illetve a helyiségek teljes klimatizálása. Ezáltal az székhely takarékosabb és zöldebb is lett, a megspórolt pénzből pedig ruhákat, a ruhákhoz szükséges anyagokat és tánccipőket tudnak vásárolni.

– Hat csoporttal dolgozunk, közel 80 fővel. Különböző korosztályból járnak hozzánk, hiszen vannak 6 évesek és vannak 60 évesek is nálunk – tudtuk meg Sütő Eleonóra társas táncpedagógustól. Hozzátette, nemcsak makóiak választják az Íriszt, hanem a kistérségből is többen járnak hozzájuk.

navigate_before
navigate_next

A beruházás bemutatásán részt Farkas Éva Erzsébet polgármester is. Mint elmondta, figyelemre méltó az egyesület vezetésének munkája, ahogyan a táncosok és a táncos gyerekek szüleinek a hozzáállása is példamutató.