Hírek

A polgárőrök is figyelnek a temetőkben

Mint ahogy már tavaly, idén is segítik a rendőrség munkáját a Makói Polgárőr Egyesület emberei a makói temetőknél. A hét elejétől kezdve folyamatosan járőröznek és figyelnek, nehogy lopás történhessen.

Gajáta Fanni – Makó

Minden makói temetőben két állandó polgárőr figyel a rendre a halottak napi megnövekedett forgalom miatt. Almádi Róbert, a Makói Polgárőr Egyesület alelnöke portálunknak elmondta, a tavalyi évhez képest annyi változást vezettek be, hogy a temetőkben ugyanaz a két polgárőr dolgozik, illetve hozzájuk egy harmadik fő is csatlakozik, aki mozgó emberként felváltva van egy-egy temetőben.

– Idén nyolc állandó polgárőr dolgozik a temetőkben, illetve három mozgó polgárőrt is mozgósítottunk, akik más-más helyen figyelnek. Erre azért is volt szükség, mivel így az állandó emberek meg tudják figyelni, kik azok, akik esetleg azért érkeznek a temetőkbe, hogy lopjanak – magyarázta az alelnök.

Az elmúlt két napban a makói polgárőrök 15 órától dolgoztak, azonban a mai napon már reggel 8 órától szolgálatba álltak. Ahogy tavaly, idén is a rendre figyelnek: múlt évben is sikerült nyakon csípni olyan személyt, aki lopni szeretett volna.