Hírek

Elégedettek a közmunkásokkal Kiszomboron

Közmeghallgatást tartottak Kiszomboron kedd délután. A nagyközség lakosságának a visszajelzését várták a település környezetének állapotáról, a közterületek rendjéről és környezet kialakításában.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Kiszomboron elégedett a település vezetése a közfoglalkoztatottak munkájával, derült ki kedd délután a közmeghallgatáson. Mint Szegvári Ernőné elmondta, mind a közmunkások, mind az önkormányzat sokat tesz azért, hogy a közterületek rendezettek legyenek – de ehhez a lakosság partnerségére is szükség van. Kiszomboron a közfoglalkoztatottak jó munkát végeznek, korszerű eszközökkel.

A rendezett közterületek mellett egyre több utcában készül el új járda is. Ahogy idén, jövőre is szeretnék folytatni a gyalogutak felújítását. A közmeghallgatáson ajánlották egyebek mellett a temetőt, a Tiszta és a Szőlő utcát is. A polgármester kiemelte, mindenképpen feltérképezik a járdahelyzetet.

Idén sokkal kevesebb gondot okoztak a rágcsálók. Mint elhangzott, az Alföldvíz Zrt. folyamatosan irtja a patkányokat. Szegvári Ernőné hozzátette, az önkormányzat felé nem érkezett panasz a négylábúakról, azonban szeretné kérni a lakosságot, akinek takarmány található az otthonában, figyeljen oda a rágcsálókra és azok irtására. A patkányok komoly károkat tudnak okozni az épületekben is, így az épületmegóvásra is felhívta a figyelmet.

– Összességében azt tudom mondani, a nyár alatt sok munkát sikerült elvégeznünk, azonban még mindig sok teendőnk van. A közmunkásokkal elégedettek vagyunk, teszik a dolgukat – fogalmazott a polgármester.