Színes

Apátfalván is halloweeni láz volt

Harmadik alkalommal szervezett Halloween bulit az Apátfalvi Ifjúsági Klub. A Szigetházban töklámpások, ijesztő mécses tartók és arcfestések készültek.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Kellemes bulihangulat kerekedett a Szigetházban délután: az Apátfalvi Ifjúsági Klub Halloween alkalmából kreatív délutánnal készült a gyerekeknek. Antal Kamilla elmondta, töklámpások és ablakdíszek készültek, de a bátrabbak arcfestést is kérhettek. Nemcsak a szervezők, hanem a résztvevők is jól érezték magukat. Rakonczai Dóra a családjával is szokott készülni a Halloweenra: tököt faragnak és kidíszítik a házat is.

– Ha innen hazamentünk, akkor készítjük el a tököt. Most még nincs ötletem, hogy milyen legyen, majd menet közben kitaláljuk. Általában arcokat vágunk bele és kiállítjuk a konyhában – mondta Dóra, miközben egy befőttes üveget festett. – Nagyon szeretek kreatívkodni otthon is.

A 10 éves Gyenge Iván is szorgosan alkotott. Az apátfalvi fiú még az arcfestést is bevállalta Halloween alkalmából. Iván szeret kézműveskedni, azonban szabadidejében Szegeden jéghokizik.

– Nálunk nagy hagyománya van a Halloweennak, mindig faragunk tököt. Idén is már elkészült a lámpás, ami egy kicsi Frankensteinre hasonlított. Általában apával és anyával csak kitaláljuk, hogy mit faragunk – mesélte Iván.

navigate_before
navigate_next

Megérte alkotni vagy helyesen válaszolni a kérdésekre a Szigetházban, ugyanis az összegyűjtött pontokért sütit vásárolhattak a gyerekek – de nem lehetett csalni.

One Response

  1. Miért is kell idegen szokásokra tanítani a gyerekeinket, amikor az életükért menekülő idegenekkel szemben meg gyűlöletet keltünk bennük?

Comments are closed.