Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket (A kép illusztráció).

MH – összeállítás

A rendőrök a pénzügyőrökkel közösen 2017. október 30-án 2 óra 30 perckor két személyre, majd 2 óra 45 perckor még három főre találtak a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. A határsértők egy bolgár és egy görög honosságú kamion rakterében bújtak el.
Ellenőrzésük során a magukat afgán és iraki állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök 2017. október 30-án 6 óra 50 perckor tartóztatták fel két férfit Röszke közelében. A magukat szudáni állampolgárnak valló határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest