Hírek Térség

Rekordot döntenek az ambrózfalvi fejlesztések

Minden eddiginél nagyobb összegű nyertes pályázattal büszkélkedhet a település ebben a ciklusban, amihez tavasszal kezdenek hozzá. Az energetikai korszerűsítéssel sokat fognak spórolni, de emellett is számos kisebb fejlesztés történt az utóbbi években.

Nagy Szabolcs – Ambrózfalva

– Soha nem volt még ekkora mértékű fejlesztés Ambrózfalván – mondja Csirik László. A polgármester szerint jóval meghaladja a százmillió forintot az a pályázati forrás, ami az elmúlt években a településre érkezett.

A legnagyobb fejlesztéshez tavasszal kezdenek majd hozzá, 79 millió forintból a polgármesteri hivatal és az óvoda energetikai felújítása kezdődik meg.

– Korszerűsíteni kell a fűtést, nyílászárókat kell cserélni, szigetelni, kondenzációs kazánt is szerzünk be. Ezek mind csökkenteni fogják az önkormányzat rezsiköltségét. Emellett napelemeket is szerelünk fel, valamint akadálymentesítve is lesznek az épületek – mondta Csirik László.

20 millió forintot a Belügyminisztériumtól is kapott a település, ennek nagy részét a belterületi utakra költötték, de jutott még belőle a Faluház vizesblokkjának felújítására, és az óvoda tetőszerkezetének javítására is. Szintén ebből a pénzből szerelnek fel még ebben az évben két buszmegállót eső beállóval.

Mi is beszámoltunk róla, nyáron megújult Ambrózfalva különleges I. világháborús emlékműve is. A civil szervezetek sem tétlenkedtek a településen, két fejlesztésre is sikerrel pályáztak. A Polgárőrség egy öltözőépület kialakítására nyert pénzt, az Ambrózfalváért Közalapítvány pedig egy közterületi pihenő létrehozására, amelyben egy kemencét is elhelyeztek, így sütni is lehet benne a rendezvényeken.

Csirik László a településnek nagy segítséget nyújtó támogatásokból a szociális tűzifát emelte még ki, amelyből minden évben 1 millió forint körüli összegben kapott Ambrózfalva.