Színes

Macskaarcú tök is született Királyhegyesen

Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is nagy tökfaragásban voltak hétfő délután Királyhegyesen. A különböző méretű és mintájú Halloween-tökökbe gyertya is került.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

Volt, aki egyedül faragott, de volt, akinek elkélt a segítség: a királyhegyesi gyerekek és felnőttek is nagy munkában voltak délután. A könyvtár által megszervezett tökfaragáson 18 alkotás készült el. Beke Katalin könyvtáros elmondta, szeretnék, ha ebből a kézműves délutánból is hagyomány születne.

– Minden alkalommal, egy nagyobb ünnepségkor kreatív könyvtár címen kézműves foglalkozást szervezünk a gyerekeknek, amelyre a szüleik is el szoktak jönni – fogalmazott a könyvtáros. Mint elmondta, idén húsvét és a nyár alkalmából már volt ilyen kreatív délután.

Suhajda Evelin idén már készített töklámpást, amelyet keresztanyukájával együtt alkotott. Most egy mosolygós arcot faragott a zöldségbe. A 8 éves lány elárulta, általában minden Halloweenkor faragnak tököt.

– Most segített nekem Kati is, de egyedül terveztem el az arcot. A tökömnek háromszög orra és kerek szemei lettek. A keresztanyukám egy kutyust és mellé egy szívecskét faragott – mesélte Evelin.

– Én most először faragtam, de jól éreztem magam. Egy kicsit nehéz a faragás, de nekem a legnehezebb a fül kialakítása volt – vette át a szót Szenek Nikolett, akinek macskaarcú lett a tökje. Főként az anyukája segített neki. – A tök súlya is nehéz volt, de már sokkal könnyebb, hogy ki lett belezve.

navigate_before
navigate_next

A gyerekek hazavihették a maguk által készített díszeket, de néhány a művelődési ház elé került.