Színes Térség

Több száz zenészt várnak egy szegedi flasmobra

Soha nem volt még Magyarországon ilyen. Az egész országból lehet jelentkezni az élő zenét és a rockot népszerűsítő rendezvényre.

Nagy Szabolcs – Szeged

Egy olaszországi hasonló rendezvény mintájára indult el a Szeged Rocks 2018 kezdeményezés, amelyre jövő április 1.-én kerül sor. A szervezők azt szeretnék, hogy akár ezer zenész is összegyűljön egyszerre az ország minden pontjáról, és a határon túlról is.

Tátrai János basszusgitárostól megtudtuk, az eseményre bárki jelentkezhet majd a hamarosan elkészülő honlapon, ehhez egy videófelvételt kell elküldeni, ami alapján kiválasztják a résztvevőket. Zenei tudásra tehát szükség lesz, de olyan dalokat választanak ki, amihez nem kell kiemelkedő ismeret.

Olaszországban ilyen volt, hasonlóra készülnek Szegeden is.

Kisgyerekektől az öreg rockerekig mindenkit várnak, ahogyan az sem követelmény, hogy együttesben játszik valaki, vagy csak otthon, a négy fal között. A flashmob alkalmával két külföldi és két magyar számot fog majd eljátszani egyszerre a többszáz zenész. A rendezvény egész napos lesz, koncertekkel, és sztárvendégekkel színesítve. Gajda Ferenc szervező elmondta, már most hatalmas az érdeklődés, bár az önkormányzattal még folyik az egyeztetés, mert egy ekkora rendezvényhez hatalmas területre van szükség.

A flashmob népszerűsítésére már készült egy kedvcsináló videó is, amelyben fiatal zenészek mondják el, miért szeretnének részt venni a közös együtt zenélésen. A szervezők program Facebook oldalán hozzák majd nyilvánosságra a részletes információkat.

One Response

Comments are closed.