Makó Színes

TÖKéletes lámpások születtek az Ifjúsági Színtérben

Denevért, mosolygó, vagy éppen félelmetes arcot is faragtak a tökökbe az új közösségi térben a gyerekek. A város az új Ifjúsági Színtér tovább alakítására és a programokra is várja a fiatalok ötleteit.

Nagy Szabolcs – Makó

– Én egy denevért faragok bele, mert szeretem őket. Nem tudom még hová tesszük, majd kiderül – mondja a 16 éves Papp Nikoletta. A Návays diáktól megtudtuk, bár a Halloween-ra otthon nem szoktak készülni, a kézműveskedést viszont szereti, többek között ezért is jött el az új közösségi tér programjára.

A Ma-Fi-a tökfaragó versenyén mintegy 30 fiatal vett részt, a gyerekek kezei közül szinte műalkotásszerű lámpások kerültek ki. A tököket egy Ferencszállási termelő ajánlotta fel.

– Elsősorban tökfaragással készültünk, de papírból, kézműveskedéssel denevér, macska, bagoly, vagy éppen szellemformákat is lehet csinálni. A gyerekek nagyon felkészülten jöttek, utána is néztek, hogy mit szeretnének csinálni, volt aki vázlattal is érkezett – tudtuk meg Bertus-Barcza Anikó művésztanártól.

Az Ifjúsági Színtérben számtalan programot szeretnének a fiataloknak, ehhez is, és a közösségi hely tovább alakítgatásához is várják az öteleteket.

– A programok összeállításában mindenképpen számítunk a fiatalok ötleteire. Nagyon örülnék neki, ha akár egy kis önkéntes munkával még jobbá tehetnénk ezt a közösségi teret. Ne mi felnőttek mondjuk meg, hogy mi a jó. Minden korosztályt nagyon szívesen várunk, ahogy látszik most is vannak kisgyerekek és középiskolások is – mondta el Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő.

A részt vevő gyerekek ez alkalommal fürdő vagy mozibelépőt, illetve korcsolya jegyet is kaptak a tökfaragásért, emellett a közösségi tér teával, és zsíros kenyérrel is várta őket.

navigate_before
navigate_next