Galéria Színes

Rendezvényekre gyűjtöttek a szüreti bálon

Az Almási általános iskola életében már hagyománynak számít, hogy megszervezik a szüreti almabált. A jótékonysági buli bevételét az iskolai programok lebonyolítására fordítják.

Gajáta Fanni – Makó

Egykor minden ember életében fontos szerepet töltöttek be a szüreti mulatságok, ugyanis ezek a programok azt jelentették, hogy befejeződött a szőlőtermés összegyűjtése, betakarítása. Bár az Almási általános iskola nem ez okból rendezte meg ötödik alkalommal a szüreti bált, hanem jótékonysági céllal. Borkáné Dudás Mónika intézményvezető elmondta, a rendezvény bevételét az iskola programjainak megszervezésére, lebonyolítására és a gyerekekre szeretnék fordítani.

A mulatságon az intézmény tanulói táncos produkcióval készültek: a felsőbb tagozatos lányok és fiúk latin és magyar táncokat mutattak be a megjelenteknek. Az 5.a osztályos B. Molnár Lili pedig egy vidám őszi verset adott elő a megnyitó után.

– Már első óta szavalok, mivel a tanárjaim biztatnak akár a jobb helyezések elérésért. A versek mellett még mesét is szeretek mesélni. Már több versenyen részt vettem és voltam különdíjas és harmadik, illetve nemrég a városi szavalóversenyen első helyezett lettem – nyilatkozta Lili, akinek az egyik kedvenc költője Weöres Sándor.

navigate_before
navigate_next

Az almási ötödik szüreti bálja kifulladásig tart a Korona dísztermében. Az eseményen Czirbus Gábor alpolgármester és Kovács Sándor települési képviselő is részt vett.