Színes

Ottalvós volt a gimisek Olvasás Éjszakája

Idén is megrendezték a József Attila Gimnáziumban az Olvasás Éjszakája programot. Az őszi szünet előtti utolsó tanítás napon a diákok nemcsak délelőtt voltak az iskolájukban, hanem este is – péntekről szombatra a kijelölt teremben aludtak a tanulók.

Gajáta Fanni – Makó

Rendhagyó módon a József Attila Gimnázium tanulói nemcsak délelőtt voltak iskolájukban, hanem este is. Az Olvasás Éjszakája program már hagyománynak számít a gimnáziumban, azonban idén egy újdonsággal készültek a szervezők. Huszár Szabolcs igazgatóhelyettestől megtudtuk, péntekről szombat reggel a diákok az intézményben aludhattak. Mintegy 200-an maradtak a JAG-ban.

– Idén azzal a merész ötlettel álltunk elő, hogy az éjszaka valóban legyen éjszaka. Egy kicsit hátrébb toltuk a kezdés időpontját és a határt is a csillagos ég fogja adni, ugyanis reggel 6 óráig lehetnek bent a gyerekek – fogalmazott Huszár Szabolcs. Hozzátette, több teremben már a program elején látszódott a felkészültség, mivel a tanulók pizzát rendeltek és az „ágyukat” is megvetették.

Ahogy a gimisek megszokhatták, ezen a programon nemcsak olvashatnak, hanem korosztályonként különböző kvízfeladatokat oldhatnak meg, szabadulószobából kell kijutniuk és a kicsik képregényt gyárthatnak. A 10 éves Haizer Míra vidám jött ki a rajzteremből, mielőtt újabb állomásra ment az osztályuk. Az ötödikes kislány először vett részt az olvasás éjszakáján, amely nagyon tetszett neki.

Míra barátnőjével, Enikővel vett részt az Olvasás Éjszakáján.

– Rajzolgattunk, majd egy nagy plakátra ráírtuk, hogy „5.A – Szupercsapat”. Nekem jól telt idáig, mivel a legjobb barátnőmmel lehetek itt. Majd itt is alszok, amit nagyon várok – mondta Míra. – Szeretek olvasni is, néha horrorosabb történeteket is olvasok, vagy éppen beleolvasok abba, amit a nőverem olvas, de a lovas könyvek is a kedvenceim. Most magammal hoztam a „Vágtázó fantom” című kötetet. Én inkább rajzolni szeretek, mint olvasni, mivel ott jobban elengedhetem a fantáziámat.

navigate_before
navigate_next

Az Olvasás éjszakájának fellépője is volt, ugyanis a nyíregyházi Dongó együttest hívták meg a szervezők. A banda irodalmi műveket zenésítenek meg és azokat adják elő.