Makó Színes

Jókívánságokkal teli palacsintafesztivált rendeztek Makón

A SZÖSZ ma kedves üzenetekkel lepte meg a makóiakat és megrendezte első palacsintafesztiválját is. A jótékonysági alkalom nagy érdeklődés mellett zajlott és az önkéntesek már következő akciójukra készülnek.

Szabó Anita – Makó
Azoknak, akik közelebbi kapcsolatban állnak a Szent István Egyházi Iskolával, már nem kérdés, hogy mi a SZÖSZ. Október utolsó szombatja óta pedig a makóiak is megismerhették a nemrégiben létrejött helyi csapatot. Szeptemberben alakult meg a SZIGNUM Önkéntesek Szervezete, akik a segítőket összefogva, együtt munkálkodnak jó célokért. Különféle jótékonysági akcióba kapcsolódnak be; első alkalommal egy országos felhívásra, képeslapokat írtak egy autista kisfiúnak a születésnapjára.
A szép kezdeményezésekhez való csatlakozás most tovább folytatódott, október utolsó szombatján kedves üzenetekkel lepték meg a makóiakat.

– Lehet egy, de akár száz motiváló mondatot is írni. Mindenki maga döntheti el, milyen gondolatot vet papírra és hová teszi ki a lelkesítő sorokat, de fontos szempont a környezet védelme – tudtuk meg Szabóki Melindától, a SZÖSZ vezetőjétől, akinek a vezetésével több száz cetlit helyeztek el a városban az önkéntesek.

Kis-Jakabné dr. Szedoglavits Jolán és kislánya is számos feliratot tett különféle helyekre, vagy adott át személyesen a járókelőknek: – Olyan mondatok ezek, amelyekből én is erőt merítek. Szeretném, hogy akik elolvassák, azok jó kedvre derüljenek, vagy éppen elgondolkozzanak, de mindenképpen melegítse át a szívüket az üzenet. Remélem, célba találnak majd, mert nagyon hiányzik a világból a kedvesség – lelkesedett.

Jolika és kislánya

A kapukra, autó szélvédőre, postaládára helyezett vidám és bátorító mondatokat bizonyára örömmel fedezik majd fel a tulajdonosok, mint nem várt, apró meglepetést. A járókelők és nézelődők reakciói erre engedtek következtetni, és a szervezők reményei szerint, többen lesznek azok is, akik nem csak elolvassák, de meg is osztják majd közösségi oldalakon a felfedezéseiket. Ők posztjaikat a #kedvesüzenetek hashtag-gel lássák el, hogy könnyen felmérhető legyen az országos akció eredményessége, amibe Makó első alkalommal kapcsolódott be.
Ami viszont rögtön nyilvánvaló sikert aratott, hogy az akció egy palacsintafesztivál részeként zajlott. A cetlizés után a fáradt jótevőket finom édességhalmok fogadták a belvárosi katolikus plébánián. A SZÖSZ csapata láthatóan komolyan gondolta az elhatározását, 13 kg lisztet használtak fel a tészta elkészítéséhez, amit sütés után lekvárral, kakaóval és mogyorókrémmel töltöttek meg.

navigate_before
navigate_next

A közös palacsintázás után, teli hassal jólesett a kézműveskedés a résztvevőknek. Lehetett kavicsot festeni, angyalkás mécsest, szöszfigurát készíteni és illatpárnát varrni az ügyes kezű fiataloknak. Az ötletes ajándéktárgyakból mindenki vihetett haza is, a többi pedig egy újabb jótékonysági alkalom részét képezi majd. A november 18-i, Szent Erzsébet bálon rendezett vásáron alapítványi célokat szolgál majd az eladásukból befolyt összeg.