Az Őszi Pedagógiai Napok keretében változatos szakmai programokon vehettek részt az óvodapedagógusok október 26-án és 27-én. Az eseménynek a Makói Óvoda adott otthont, és több mint hetven óvodapedagógus és dajka vett részt rajta.

MH-Makó

Az előadások és workshopok egy részét a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének munkatársai biztosították. A Pedagógiai Szakszolgálat közreműködésével a jelentkezők megismerkedhettek többek között a játékos nyelvi fejlesztés lehetőségeivel Kisné Takács Emese logopédus vezetésével, Szabó Brigitta gyógytestnevelő jóvoltából az egészségfejlesztő mozgás gyakorlatába tekinthettek be. Emellett lehetőség volt az élménypedagógia módszereinek kipróbálására Koczkás Anikó gyógypedagógus, tagintézmény-vezető és Édl Zsuzsanna pszichológus segítségével, Nagy Márta pszichológus pedig a viselkedésterápia felhasználási lehetőségeit mutatta be.

A Pedagógiai Szakszolgálat épületében Empátia Műhely címmel érzékenyítő tréningen tapasztalhatták meg a résztvevők a különféle tanulási és beilleszkedési nehézségekkel küzdők mindennapjait. A pedagógiai napok zárásaként Nagy Márta pszichológus a kiégésről tartott előadást az érdeklődőknek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest