Belföld Hírek Makó Térség

Lázár János ragaszkodik a vásárhelyi élethez

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt az RTL kérdésére a tegnap esti kormányinfón mondta. Korábban a sajtóban is nyilatkozta ugyanezt, mondván, hogy ha kilép háza kapuján, szembejön vele az élet.

MH-Makó/Vásárhely

Csak azoknak újdonság Lázár János ragaszkodása ahhoz, hogy Vásárhelyen lakjon, aki egyetlen választókerületi fórumán sem volt még, hiszen azokon évek óta mondogatja, hogy bár felköltözhetne a fővárosba, de nem teszi, ugyanis a választókerületben közvetlen szerezhet tapasztalatot az ott élőktől, míg budapestiként erre nem lenne lehetősége. Így aztán naponta ingázik Vásárhely és a parlament között. Korábban azt is elmondta, hogy gyakran előfordult, hogy ezeken a napokon a gyermekei még alszanak, amikor elindul, s már alszanak, amikor hazaérkezik.

Jellemző rá egyébként, hogy hazaérkezéskor még körbeautózik Vásárhelyen, s ha lát valamit, amit a városnak helyre kellene hoznia, akkor azonnal telefonál az illetékes városházi embernek, hogy az intézkedjen.

A tegnapi kormányinfón megerősítette az RTL klub kérdésére, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy Vásárhelyen éljen. Én azért ragaszkodom ahhoz, hogy Hódmezővásárhelyen maradhassak, és ott éljem az életemet, mert a hétköznapi valóság minden egyes pillanatban, amikor az ember kilép a kapun, szembe jön vele” – mondta.

Az RTL nem véletlenül kérdezett, hiszen Lázár János korábban több országos médiában is azt nyilatkozta, hogy 2018-tól már nem szeretne kormánytag lenni, szívesen visszavonulna a választókerületbe, egyszerű országgyűlési képviselőként. Persze azonnal megindultak a találgatások ennek okairól. Közte az is, hogy szeretne több időt tölteni a családjával, de az is, hogy zavarja, hogy politikai  helyett kommunikációs kormányzás zajlik az országban.

És csöppet sem mellesleg azt is nyilatkozta, hogy a miniszterelnökkel 2014-ben 4 évre és konkrét feladatokra állapodott meg.

„Ha ismét bizalmat kapok a választópolgároktól, a jövőben minden energiámat a választókerületem érdekérvényesítésének kívánom szentelni. Erről hosszabban beszélgettem Orbán Viktor miniszterelnök úrral is. Úgy érzem, kormánytagként elvégeztem a rám bízott feladatokat, és tiszta lelkiismerettel adhatnám át a miniszteri széket az utódomnak. (…) Terepen kell dolgoznia annak, aki egyszer egy egész országot akar politikusként, például miniszterként szolgálni” – nyilatkozta a Magyar Időknek.