Galéria Színes Térség

Tök-jó nap a magyarcsanádi suliban

Családi kézműves délutánt rendeztek a Magyarcsanádi Református Általános Iskolában. Nemcsak a tanulók vehettek részt rajta, hanem az óvodások is. A gyerekek az ősz témájában alkottak.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

Baglyok, rókák és különböző őszi hangulatú díszek készültek a Magyarcsanádi Református Általános Iskola „Tök-jó” napján. Nemcsak a tanulók alkottak, hanem a nagycsoportos óvodások és szüleik is. Baranyi Bettina, az intézmény igazgatója elmondta, ez a program az óvoda-iskola átmenetet segítő rendezvényük egyike. A délután során nemcsak a papírral dolgoztak a gyerekek, hanem tököt is faragtak.

Berta Noémi Sztella is ügyeskedett: tök és papír felhasználásával készített rókát. A 10 éves kislány szívesen alkot, de szabadidejében anyukájának segít a főzésben, olvas és tévézni is szokott.

– Nagyon szeretek nyakláncokat, karkötőket és különféle bábokat készíteni. Lányos és fiús színű gyöngyökből fűzök ékszereket, és már anyukámnak, apukámnak és a testvéreimnek is adtam karkötőt. A bábokat csak díszként az asztalomon kapnak helyet – mondta Noémi.

navigate_before
navigate_next

Nemcsak az általános iskolások, hanem az óvodások is nagyon jól érezték magukat. A kicsik a saját általuk készített tárgyakat is hazavihették, illetve tombolán nyerhették még őszi dekorációkat.