Hírek Makó

550 ezer látogatót remélnek a fürdőbővítéstől

A makói grémium az október 13-ai testületi ülésen szavazta meg, hogy a Hagymatikum Gyógyfürdő 8,8 milliárd forintos kormányzati támogatásból bővüljön. Ezzel a beruházással egy újabb Makovecz-építmény épülhet a városban.

Gajáta Fanni – Makó

Gergely Gáborral, a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. igazgatóság elnökével, Nagy Jenővel, a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági tagjával és  Ruszinkó Ádámmal, a fürdőbővítés hatástanulmányának készítőjével kezdődött meg az első Hagymatikum esték kerekasztal beszélgetéssorozat.

Gergely Gábor kiemelte, ezzel a beruházással a félig kész fürdőt Makovecz Imre azon elképzelései alapján tudják bővíteni, amelyet a mester egykoron megtervezett. Az igazgatóság elnök elmondta, a használat során kiderült, hogy a családi élményzóna hiányát megérzik a 18 év feletti vendégek. A négy évszakos csúszda és medence megépítésével a téli forgalmat szeretnék növelni.

Nagy Jenő nemcsak igazgatósági tag, hanem rendszeres vendége a fürdőnek. A beszélgetés során elárulta, a plusz gyógymedencére azért is van szükség, mivel mindenki másféle vízhőmérsékletet kedvel. A vendégek szívfájdalma az 50 méteres medence az elbontása volt, azonban a FINA-szabványnak megfelelő új medence ismét lehetőségeket nyújthat – esetleg vízilabda szakosztály létrehozására is.

Ruszinkó Ádám, a hatástanulmány egyik készítője kiemelte, a fürdő bővítés egyik fő célja az, hogy a makóiak és a turisták tetszését is elnyerje az elkészült fürdőkomplexum. Öt teendőt fogalmaztak meg: a fürdő körüli parkolás megoldását, a zöldterületek növelését, szálláshelyek kialakítását, az ételudvar megfelelő megtervezését és az új uszoda elhelyezését.

Gergely Gábor a beszélgetés során elmondta, a beruházássál azt szeretnék, ha több vendég érkezne a Hagymatikumba. Legalább 550-600 ezer fürdőzőt várnak a négy évszakos fürdő kialakításától.