Belföld Hírek Külföld

Szilánkot leltek a Coop egyik halkonzervében – ki se nyissa

Éles tárgyat talált a cseh hatóság egy marokkói előállítású, „makrélafilé napraforgóolajban” konzervben. A 0,5 centiméternél kisebb szilánkokat tartalmazó halkonzerv egy piaci ellenőrzés során akadt fenn a rostán. A termékből Magyarországra és Szlovákiába is szállítottak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről.

MH-NÉHIB

Az éles szilánkot tartalmazó, marokkói származású makrélafilé konzerv szállítmányai idén június 29-e és október 4-e között érkeztek Magyarországra. Az idegen anyag összetételéről és eredetéről a NÉBIH nem rendelkezik pontos információkkal.

COOP Premium Makrélafilé napraforgóolajban könnyen nyitható húzógyűrűs konzervdoboz papírdobozban. Nettó tömege: 125 g, töltő tömege: 90 g, vonalkódja: 8 595139 774318

A makrélakonzervet forgalmazó cseh nagykereskedő kezdeményezte a termék forgalomból történő kivonását és értesítette kereskedelmi partnereit a szükséges intézkedések megtételéről. Az intézkedések végrehajtását a magyar hatóság is felügyeli.

A NÉBIH felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt a fenti azonosítókkal ellátott élelmiszerből – az esetleges belső sérülések elkerülése érdekében –, ne fogyassza azt el!