Másfél hónap alatt több mint kétezren voltak kíváncsiak a József Attila Múzeum barátságos fizika kiállítására.

MH-Makó

A József Attila Múzeumban szeptember 6-án nyílt különleges kiállítása, amely nem kevesebbre vállalkozott, mintsem a fizikát furfangos eszközök segítségével a gyermekek, diákok számára játékos formában érthetővé tenni és bemutatni.

A vándorkiállítás Vácról érkezett, Kozsup Rita és Gyenes János fizika szakos pedagógusok fantáziáját és elhivatottságát dicsérve. A tárlaton testközelbe került a fény, a hang, a gravitáció, az elektromosság és mágnesesség, a folyadékok viselkedése, a nyomás, a perdület megmaradás törvénye, stb. Az egész térben az interaktivitás játszotta a főszerepet. A tankönyvekben leírt kísérletek, itt érdekes, játékok formában bukkantak elő és váltak érthetővé.

Az elmúlt másfél hónap alatt több mint 2000-ren nézték meg ezt a különleges kiállítást. A város összes közoktatási intézményéből jöttek csoportok, de a vidéki iskolák tanulói 48 csoportja, osztálya is ellátogatott a múzeum. A közeljövőben is sok hasonló, érdekes, és informatív tárlatot, kiállítást terveznek a József Attila Múzeumban – tudtuk meg Szikszai Zsuzsanna igazgatótól.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest