Hírek Térség

Nyílt nap volt a mórahalmi otthonban

Évet zártak és nyílt napot tartottak a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Mórahalmi Idősek Otthonban. Az összefoglalóból többek között kiderült, hogy milyen programokon vettek részt a lakók, illetve mi az átlagéletkor az intézményben.

Gajáta Fanni – Mórahalom

Nem unatkoztak a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Mórahalmi Idősek Otthonában ebben az évben sem. Gőgh Edit részlegvezető beszámolójából a lakók és az érdeklődők egyebek mellett megtudhatták, milyen személyi változások történtek az intézményben, a dolgozók milyen tanfolyamokon vettek vagy vesznek részt, milyen programokat szerveztek az otthonban vagy éppen azt, hogy kik a fő támogatója a mórahalmi intézménynek. Magánszemélyek mellett a legfőbb segítő a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány.

A száz személyes otthonban a legidősebb lakó 93 éves, de 90 év felettiek összesen 10 élnek az intézményben. A részlegvezető hozzátette, még mindig több a női lakó, mint a férfi és az átlag életkor 77 év. A legfontosabb hír az volt, hogy a Mórahalmi Idősek Otthona határozatlan idejű működési engedélyt kapott ebben az évben.

navigate_before
navigate_next

A nyílt napon köszöntötték a hónap születés- és névnapos lakóit, majd minden résztvevő csörögét és pogácsát ehetett, illetve a kedvenc nótáikat hallgathatták, de akár táncra is kelhettek.