December elsejét követően megszűnik az Invitel IPTV kábeltelevíziós és IPTV szolgáltatásaiban a Makói Városi Televízió műsorának továbbítása – közölte előfizetőivel a szolgáltató. A Telekomnál marad és a szórt adás is fogható lesz azoknak akik eddig is antennával nézték.

Korom András – Makó

Arról, hogy december 1-jétől a Makói Városi Televízió nem lesz fogható az Invitel kábeltelevíziós és IPTV-s csomagjában, a szolgáltató a legutóbbi kiküldött számlákhoz mellékelt, az általános szerződési feltételek módosításáról szóló levelében értesítette mindazokat, akik el is olvasták azt.

A Makói Városi Televíziót hátrányosan érinti ez a döntés, hiszen folyamatosan küzd a nézőkért azóta, hogy a 2014-es digitális átállás óta jelentősen csökkent a sugárzási területe, s a panaszok szerint sok helyen még Makón sem lehet antennával fogni az adását. Pedig a tévé munkatársai már külön fórumon is elmagyarázták az érdeklődőknek, hogyan fogható az adásuk.

A tévé műsora egyébként tavaly május óta fogható a 62-es körzetszámon élők Invitel IPTV előfizetők készülékein (a legutóbbi frissítés óta) a 153-as csatornán. Az adás minőségét kezdetek óta jellemzi, hogy míg a hang kiváló minőségben jön, addig a kép erősen szaggat.

Kisistók Tímea, a tévé vezetője tőlünk értesült az Invitel lépéséről. Elmondta: rajta vannak a technikai probléma, azaz a jel javításának megoldásán munkatársai. – Folyamatosan jönnek az Invitel szakemberei kontrollálni a munkát, s eddig senki sem jelezte neki, hogy az Invitel megszünteti a műsor sugárzását. Azt azonban megírták, hogy ez történik majd, ha nem rendeződik a helyzet, ennek érdekében két újabb eszközt is vásároltunk, ezért az Invitel lépése övön aluli – mondta.

A Makó Tévé adása december 1 után  is fogható majd a Telekom hálózatában, illetve egyéni antennával, a youtube csatornáján és persze látható majd az élő adás az interneten is.

Kamerával vettük fel részletet a tévé képernyőjéről a makói tévé inviteles IPTV adásából. Így szaggat a kép most is:

[totalpoll id=”117632″]

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest