Hírek Makó

Szaggat a kép: kiszedi a makói tévét az IPTV hálózatából az Invitel – szavazóval

December elsejét követően megszűnik az Invitel IPTV kábeltelevíziós és IPTV szolgáltatásaiban a Makói Városi Televízió műsorának továbbítása – közölte előfizetőivel a szolgáltató. A Telekomnál marad és a szórt adás is fogható lesz azoknak akik eddig is antennával nézték.

Korom András – Makó

Arról, hogy december 1-jétől a Makói Városi Televízió nem lesz fogható az Invitel kábeltelevíziós és IPTV-s csomagjában, a szolgáltató a legutóbbi kiküldött számlákhoz mellékelt, az általános szerződési feltételek módosításáról szóló levelében értesítette mindazokat, akik el is olvasták azt.

A Makói Városi Televíziót hátrányosan érinti ez a döntés, hiszen folyamatosan küzd a nézőkért azóta, hogy a 2014-es digitális átállás óta jelentősen csökkent a sugárzási területe, s a panaszok szerint sok helyen még Makón sem lehet antennával fogni az adását. Pedig a tévé munkatársai már külön fórumon is elmagyarázták az érdeklődőknek, hogyan fogható az adásuk.

A tévé műsora egyébként tavaly május óta fogható a 62-es körzetszámon élők Invitel IPTV előfizetők készülékein (a legutóbbi frissítés óta) a 153-as csatornán. Az adás minőségét kezdetek óta jellemzi, hogy míg a hang kiváló minőségben jön, addig a kép erősen szaggat.

Kisistók Tímea, a tévé vezetője tőlünk értesült az Invitel lépéséről. Elmondta: rajta vannak a technikai probléma, azaz a jel javításának megoldásán munkatársai. – Folyamatosan jönnek az Invitel szakemberei kontrollálni a munkát, s eddig senki sem jelezte neki, hogy az Invitel megszünteti a műsor sugárzását. Azt azonban megírták, hogy ez történik majd, ha nem rendeződik a helyzet, ennek érdekében két újabb eszközt is vásároltunk, ezért az Invitel lépése övön aluli – mondta.

A Makó Tévé adása december 1 után  is fogható majd a Telekom hálózatában, illetve egyéni antennával, a youtube csatornáján és persze látható majd az élő adás az interneten is.

Kamerával vettük fel részletet a tévé képernyőjéről a makói tévé inviteles IPTV adásából. Így szaggat a kép most is:

[totalpoll id=”117632″]

 

 

2 Responses

  1. Pár éve egy kábelszolgáltatót váltottunk le az antennásra. Az antennánk a hőskorban is használt szentesi adótoronyra van ráállítva. Innen nézzük a MINDIG TV ingyenes és nem ingyenes adásait is. Kiváló ( HD ) minőségben.
    Ugyanilyen KIVÁLÓ MINŐSÉGBEN (nem szaggatva) fogjuk vele a Makói Városi Televízió adásait is, anélkül, hogy erre külön ráállítottunk volna egy másik antennát. Ezt ingyenesen megteheti bárki, ha van egy magyar földfelszíni tv adások vételére alkalmas tv-je vagy beltéri egysége. Az összes költség egy minőségi tetőantenna létrehozása , de a régi lepkeantenna is megfelelhet a célra. Merem állítani, hogy jobb képet nézek mint a régi kábelszolgáltatónál tehettem, és jóval olcsóbban. Habár a szavazóból látom, alig néz manapság hagyományos módon antennáról tv-t valaki, pedig 64 csatornából válogathat az ember, de ingyenesen is 10-12-t nézhetünk. Nem akarom minősíteni a kereskedelmi adókat, de mi 95 százalékban az ingyeneseket nézzük.
    Egyébként az INVITEL szégyellje magát, mert aki tőlük kapja a jelet teljesen ki van nekik szolgáltatva. Én biztosan elgondolkodnék egy szolgáltatóváltáson ha érintett lennék.

  2. Antennával nézem a Makói TV-t kiváló minőségben. Érdekelnek a helyi események is és természetesen nem juthatok el mindenhová, de jó róluk értesülni. A TV stábja lelkesen és nagy hozzáértéssel dolgozik értünk, nézőkért, elemi elvárás lenne, hogy aki szeretné nézni a Makói TV-t, annak legyen rá lehetősége. El kell érni, hogy az Invitel IPTV előfizetők is láthassák a helyi TV tudósításait.

Comments are closed.