Az elmúlt két hétvégén két ezüstérmet szerzett a Bükkben és a Mátrában Panyor Krisztina. A makói futó a Nemzeti terepfutó bajnokság 4. fordulóján és a Mátra Trailen is második helyezést ért el.

Korom András – Makó

A Bükkben rendezték még az előző hátvégén a Nemzeti Terepfutó Bajnokság negyedik fordulóját, melyen második helyezést ért el Panyor Krisztina, Makó futónagykövete. – Az első három fordulóban nem vettem részt, most a nők között ezüstérmet szereztem a 65 kilométeres távot megtéve – mondta a versenyző. Hozzátette: 2300 méter szintemelkedést jelentett a 7 óra 33 perc alatt leküzdött táv, ami elég hosszúnak és nehéznek bizonyult.

Krisztina vasárnap a Mátra Trail terepfutó versenyen is elindult, s erről is egy újabb ezüstéremmel érkezett haza.

– Ezen a versenyen a 19 kilométeres M-távon érkeztem másodikként – 1 óra 57 perc 28 másodperc alatt – a célba, de úgy, hogy a későbbi győztessel az utolsó 10 kilométeren nagyot meccseltünk. Ő végül 3 perccel ért be előbb, mint én. Az idén 50-60 kilométeres távokra készültem, így ez szintén jó eredménynek számít, hiszen több mint 70-en indultunk ezen a távon.

Zsuzsi és Kriszta Fotó: Facebook

– 750 méter volt a szintkülönbség, de technikás, nehéz terepen, hiszen a Mátra a legnehezebben futható hegy idehaza – árulta el. Krisztina hozzátette, hogy rajta kívül még két makói indult ezen a versenyen, húga Panyor Zsuzsanna, aki a huszadik helyen végzett ugyanezen a távon és Földesi Sándor, aki a férfiak M-távján 21-diknek érkezett be.

Krisztina az idén december 15-én a Budai Trailon áll ismét rajthoz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest