A „Legyen B-terv” című I. Vállalkozói Naphoz kapcsolódva versenyre hívta a megye vendéglátó vállalkozásait a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network Dél-alföldi Irodája. A cél az volt, hogy megtalálják a Csongrád Megyei Vállalkozók Szendvicsét. A címlapon a közönségdíjas Anyám tyúkjai csapata.

A megmérettetés szakmai kategóriáját az algyői Levendula Hotel és Étterem szendvicsei, míg a közönségdíjat a szegedi Anyám tyúkjai háztartási éléskamra és kifőzde szendvicsei kapták.

A Levendula szendvicskészítői nyerték a szakmai fődíjat.

A gazdasági önkormányzat és az üzletfejlesztési szervezet ebben az évben először rendezte meg először a Csongrád Megyei Vállalkozók Szendvicse elnevezésű versenyt, ahol a szakmai díj mellett a közönség díját is elnyerhették az indulók. Ez utóbbiról a vállalkozói nap résztvevői maguk szavazhattak, persze csak azután, hogy megkóstolták a finomságokat. A szakmai zsűri elnöke Bálint Ferenc mesterszakács, a Hotel Forrás séfje volt. A bíráló bizottságban mellette Tráserné Oláh Zsuzsanna, a kamara titkára, valamint Márki Gábor „Gedzo”, a Genyaszenya videóblog megálmodója, a Rádió 88 műsorvezetője volt ott.

 A megmérettetésen 12 féle szendvicset kóstolhatott végig a közönség és a zsűri. A bírálóknak ez alaposan fel adta a leckét, jól szemléltette ezt az is, hogy a közönségszavazáson igencsak szoros eredmények születtek. A pályamunkák között rengeteg különlegesség volt, füstölt marha nyelves, tonhal tatáros és lazacos fogások sorakoztak az asztalokon, de nem hiányoztak a hagyományosabb szendvicsek sem, így például szalámi és sonkás, vagy éppen csirkemelles finomságokat kóstolhattak a rendezvényre látogató vállalkozók.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest