Négy, a Deák Ferenc utcai építkezés miatt hátrányosan érintett kereskedő bérleti díja csökkenhet 40 százalékkal, ha a makói képviselő-testület holnap délelőtt 9-kor, a Koronában kezdődő ülésén rábólint a javaslatra.

Korom András – Makó

Jelentősen csökkent a Deák Ferenc utca főtér felőli, jelenleg építési területként látható része kereskedőinek forgalma, éppen az munkálatok miatt. A közműcserék okán ugyanis megszűnt a parkolás az utca egyik, épp az üzletek előtti részén, s az autósok egyébként is elkerülik az útátvágásokkal és korlátokkal nehezített terepet.

Négy kereskedő levelet is írt az önkormányzatnak, kérve az üzlethelyiségeik bérleti díja csökkentését, a kieső forgalomra hivatkozva. (Annak idején a Hagymatikum építkezése miatt is kaptak ilyet az érintett kereskedők – a szerk.)

A képviselők előtt fekvő határozati javaslat szerint idén szeptember 1-től 40 százalékkal csökkentené a makói önkormányzat a kérelmet aláírók, azaz Szakács Istvánné egyéni vállalkozó, a Lát-lak 2010 Kft., az Alföld-Meat Kft. és az FDP Hungary Kft. üzlethelyisége bérleti díját.

A testület egyébként tájékoztatót hallgat meg az idei beiskolázásról, a roma és a román nemzetiségi önkormányzatok működéséről, módosítják a személyes gondoskodást nyújtó gyermekellátások térítési díjairól szóló helyi rendeletet, illetve a város idei költségvetési rendeletét is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest