Hírek Makó

Lovas felvonulással tisztelgett a Jobbik ’56 emléke előtt

Mintegy 50 fáklyás fogat és több lovas is felvonult Makón az 1956-os események előtt tisztelegve. Kiss Atilla, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje beszédében kiemelte, a magyarok számtalanszor léptek fel a szabadságért.

Gajáta Fanni – Makó

A makói Vásártérről indult meg a közel 50 lovas fogat, majd a városban felvonulva rótták le tiszteletüket az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt. A szegedi Antalik Fruzsina is csatlakozott a fáklyás menethez.

– Ő egy 7 éves sodrott jószág, nagyon nyugodt, nincs vele probléma. Nagyon szeretem. Két éve kerültünk össze – mesélte Fruzsi a lóról, aki 3 évesen ült először a négylábún. – Annyival másabb most lovagolni, mint napközben, hogy sokkal több mindenre kell figyelni. Első alkalommal volt nálunk fáklya, bár sajnos útközben elaludt, arra is kellett ügyelnem.

A megemlékezés a Csanád vezér téren található kopjafánál folytatódott. Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje beszédében elmondta, „nemzetünk tagjai számtalanszor tanúbizonyságot tettek arról, hogy a szabadságukért bármit képesek feláldozni. A makóiak sem maradtak adósak sohasem. Emlékműveik itt sorakoznak előttünk, városunk főterén.”

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A megemlékezés végén az országgyűlési képviselő jelölt és Zeitler Ádám képviselő koszorút helyezett el a kopjafáknál.