Haditechnikai eszközbemutatóval nyitotta meg a kapuit az ifjúság előtt a Makói Fiatalok Akadémiájának színtere. A Csipkesoron található helyiség megnyitóján a MA-TE Színtársulat is részt vett.

Gajáta Fanni – Makó

Weszely Bence Tamás javaslatára érkezett Szegedről a haditechnikai kiállítás. Bence már 13 éves kora óta gyűjti a kisebb-nagyobb katonai ereklyéket és reméli, egykor neki is akkora gyűjteménye lesz, mint a szegedi parknak, ahol nyáron önkéntesként dolgozott.

– Van egy katonai búvárfelszerelésem, egy gázmaszkom, egy katonai kulacsom, egy bajonettem és egy gyalogsági ásóm. Nem egy nagy gyűjtemény, de legalább az enyém – fogalmazott Bence. Néhány tárgyát is kiállították tárlaton. – Gondolkoztam, hogy a honvédségnél dolgozzak, ezért is választottam a gépészeti szakot. Gépészmérnökként szeretnék tanulni az egyetemen és ha utána is érdekel a katonaság, akkor jelentkezek oda.

Király Nikolász, a szegedi hadipark vezetője is egyenként szaporította a haditechnikai gyűjteményét. 2014-ben nyílt meg a látogatók előtt a hadipark. Lánctalpasok, ágyúk, helikopter, lokátor és különböző fegyverek, eszközök találhatóak ott. Makóra a beltéri tárlatot hozták át.

– Egy lövészpáncélost és egy ikercsöves légvédelmi puskát is kiállítottunk a Csanád vezér térre. Itt a MA-FI-A helyiségébe olyan szárfegyvereket is hoztunk, amely már az 1848-as forradalom és szabadságharcban is használtak, de természetesen az 1956-os eseményekhez köthető eszközöket is kiállítottunk – tette hozzá a hadipark vezetője.

Galéria:

Weszelyné Véghseő Henriett Mária képviselő a megnyitón elmondta, várják a fiatalok javaslatait, hogy milyen programok, elfoglaltságok legyenek az ifjúsági helyiségben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest