A makói városvezetés a 2017-es évet a reformáció 500. évfordulójának alkalmából – országosan is egyedülállóan – az egyházközösségek emlékévének nyilvánította. Az elmúlt hónapokban számos programot rendeztek ennek jegyében. Szombat este egy nagyszabású koncerttel ért véget az Egyházak Éve.

Gajáta Fanni – Makó

Gáncs Péter evangélikus püspök szavaival vette kezdetét az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus közös koncertje a Hagymaházban. Az evangélikus püspök kiemelte, az előadás több mint egy koncert, mivel ez egy istentisztelettel ér fel.

Farkas Éva Erzsébet ünnepi gondolatai a köszöntőben is elhangzottak. A város első embere kiemelte, az emlékezés, az emlékévek segítik a vállalkozói, intézményi, civil és egyház szervezetekkel való együttműködést, támogatják az összefogást, növelhetik az együvé tartozás érzését, és a fejlődés lehetőségeinek tárházát kínálják fel. Az emlékezés nem csak visszatekintést jelent a régmúlt eseményeire, neves alakjaira, de felfedezésre hívhat, megújításra invitálhat bennünket. Életet adnak a múltnak, érvényesítik a jelenünket és tiszteletben, szeretetben tartják a közösségeket.

Galéria:

A zenekart és a kórust Vashegyi György vezényelte. A karnagy a Purcell Kórust 1990-ben alapította, majd egy évvel később létrehozta az Orfeo Zenekart is. Az utóbbi években olyan nagy nevek is megfordultak a csapatban, mint Helmuth Rilling, René Jacobs és Fischer Ádám.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest