Hírek Makó

Zeitler Ádám: Nem vádoljuk a Makonát korrupcióval

A makói Jobbik szerint a fürdőberuházás felveti a korrupció gyanúját, de konkrétumokat nem közölt az önkormányzati képviselő. Zeitler szerint a városnak nem fognak sporteseményt odaítélni, mert ahhoz túl kicsi.

Nagy Szabolcs – Makó

A Jobbik önkormányzati képviselője szerint túl nagy újdonságot nem jelenthetett a városvezetés számára az, ahogyan szavazott a fürdő beruházásra, mert a kezdettől fogva ugyanaz a véleménye ebben a kérdésben. Zeitler Ádám azonban azt is hangsúlyozta, a tartózkodás nem egyenlő a nem szavazattal.

A képviselő azért tartózkodott, mert a határozati javaslat négy pontjából nem mindet tudta támogatni. A makói Jobbik szerinte egyetért például a családi és élményzóna, a csúszdák, és az étel udvar megépítésével, a fürdő területének és a parkolóhelyeknek a bővítésével, az uszodakomplexumot azonban túl drágának találják 5,6 milliárd forintért.

– Ruszinkó Ádám turisztikai szakember a tanulmányában azt írta, hogy a rendszeresen uszodába járó helyi lakosok száma 50 és 100 között mozog, ezért a mostani terv mind méretében, mind költségében túlzás. Szerintem a mérete nem, de az ára igen – mondja Zeitler Ádám.

A képviselő úgy gondolja túl van árazva a beruházás, ám korábban a testületben éppen ennek ellenkezőjét feszegette, vagyis azt, hogy mi lesz akkor, ha nem lesz elég a betervezett költség. A két állítás között azonban szerinte nincs ellentmondás, lehet egyszerre mindkettőért aggódni.

Korábbi közleményükben a Jobbik felvetette, hogy az 5,6 milliárd forintos ár felveti a korrupció gyanúját, amit a tervező kikért magának. Zeitler Ádám azonban azt mondta, nem Makovecz Benjamint vádolták meg korrupcióval, ám arra a többször feltett újságírói kérdésre, hogy akkor kit, mikor még nincs is kivitelező, a képviselő nem válaszolt konkrétumokkal.

Korrupció gyanúja a Jobbik szerint többek között azért van, mert a közbeszerzési eljárás előtt van elárulva a beruházásra rendelkezésre álló forrás nagysága, ám Zeitler azt elismerte, hogy költségbecslést minden beruházás esetén készítenek.

A képviselő a magas árat a csengeri és a győri uszodával való összehasonlítás alapján vezette le, bár előbbi jóval kisebb, utóbbi pedig jóval nagyobb a készülő makóinál, valamint a felszereltségben és építészeti stílusban is vannak különbségek.

A lehetséges makói sportversenyek kapcsán Zeitler Ádám azt mondta, szerinte nem túl valószínű, hogy nagyobb eseményt odaítélnének a városnak, mert ahhoz az túl kicsi.